Αρχική / Ψυχολογία / Διατροφικές διαταραχές / Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση όταν είσαι παχουλή
Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση όταν είσαι παχουλή  thumbnail

Kατερίνα, 17 ετών

Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση όταν είσαι παχουλή

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας είμαι 17 ετών. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω πωσ να το διαχειριστώ. Πριν ένα χρόνο είχα αρκετά παραπανήσια κιλά. Φέτος αποφάσιασα να επισκεφτώ μια διατροφολόγο έτσι ώστε να με βοηθήσει να χάσω κάποια κιλά Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω καθόλου αυτοπεποίθηση, νιώθω πως είμαι πολύ άσχημη κοπέλα και ζηλεύω πολύ τις άλλες κοπέλες που υπάρχουν γύρω μου Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό; 


Αγαπητή αναγνώστρια στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Όλγα Κωνσταντίνου. 


 

Γρἀφετε στο μήνυμα σας οτι νιώθετε πως είσθε πολύ άσχημη και θα ήθελα να ξεκινήσω ακριβώς απ'αυτό. Επειδή το νιώθετε δεν σημαίνει οτι είναι έτσι, οτι είσθε δηλαδή άσχημη. Αυτή η θέαση των πραγμάτων προκύπτει μάλλον από τη χαμηλή αυτοπεποίθηση που λέτε οτι έχετε. Θα σας πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσετε από το εξἠς: Να εντοπίσετε θετικά και όμορφα στοιχεία πάνω σας εξωτερικά ή εσωτερικά (π.χ. ,μάτια, πρόσωπο, χαμόγελο, εξυπνάδα) και να εστιάσετε σε αυτά. Να αρχίσετε να τα "βλέπετε" περισσότερο και να επικεντρώνεσθε πάνω σε αυτά. 

Ακόμη, ως προς το θέμα των κιλών ακούγεται σαν να το έχετε κάνει "ταυτότητα" σας. Αναρωτιέμαι, τί άλλο είσθε ή σκέπτεσθε ή έχετε εκτός από αυτό; Εκτός δηλαδή από τα παραπάνω κιλά; Αφού έρθετε σε επαφή με αυτά τα υπόλοιπα στοιχεία σας τότε τα κιλά θα είναι κομμάτι της ταυτότητας σας και όχι η ταυτότητα σας, κομμάτι του ποια είσθε και όχι "είμαι τα κιλά μου". 

 

Τέλος, θα σας πρότεινα να σκεφτείτε από πότε άρχισαν να σας επισκέπτονται αυτά τα παραπάνω κιλά, τί μήνυμα προσπάθησαν να σας στείλουν τότε και τώρα, ποια είναι τα σχέδια που έχουν για σας και ποια λειτουργία μπορεί να επιτελούν στη ζωή σας. 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X