Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Γιατί έχω καθυστέρηση ενώ το τεστ βγήκε αρνητικό;
Γιατί έχω καθυστέρηση ενώ το τεστ βγήκε αρνητικό; thumbnail

Ελένη - Μαρία, 32 ετών

Γιατί έχω καθυστέρηση ενώ το τεστ βγήκε αρνητικό;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας. Σήμερα είναι η 9η ημέρα καθυστέρησης και έχω κάνει 4 τεστ τα οποία έχουν βγει αρνητικά. Έχω πόνο στη μέση μου και πόνο στην κοιλιά που μία εμφανίζεται μία όχι. Τι μπορεί να συμβαίνει; Να περιμένω και άλλες μέρες ή να πάω στο γυναικολογο;


Στο ερώτημα απάντησε ο Χριστόπουλος Παναγιώτης, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη,
Τα τεστ κύησης από το φαρμακείο προσφέρουν τη δυνατότητα για μια πολύ καλή πρώτη εικόνα για το αν υπάρχει κύηση ή όχι. Συνεπώς από τη στιγμή που 4 τεστ έγιναν σωστά κι έδειξαν ότι δεν είστε έγκυος, τότε μάλλον αυτό ισχύει. Αν είχατε, βέβαια, απευθυνθεί σε ειδικό, σε γυναικολόγο δηλαδή, θα σας είχε προτείνει (σίγουρα με πολύ μικρότερο κόστος) μια εξέταση χορειακής γοναδοτροπίνης, που είναι και πιο αξιόπιστη από το τεστ των ούρων. Επειδή μπορεί να υπάρχει κάποια παροδική ορμονική διαταραχή, που να είναι μικρής σημασίας, μπορείτε να περιμένετε μέχρι την ημερομηνία της επόμενης αναμενόμενης περιόδου, και αν δεν έρθει περίοδος μέχρι και τότε, σε συνιστώ να κάνετε μια επίσκεψη στο γυναικολόγο. Αν πάλι σας ανησυχεί κάτι συγκεκριμένο, κανονίστε μια επίσκεψη πιο νωρίς, καθώς μπορεί να υπάρχει και κάποιος άλλος λόγος καθυστέρησης, όπως μια κύστη στην ωοθήκη.


 


Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG


Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης


Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology


http://www.healthylady.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X