Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Έχω εμμονή με τις σοκολάτες – Πώς να σταματήσω να τις τρώω;
Έχω εμμονή με τις σοκολάτες - Πώς να σταματήσω να τις τρώω; thumbnail

Ρούλα, 22 ετών

Έχω εμμονή με τις σοκολάτες – Πώς να σταματήσω να τις τρώω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλησπέρα. Είμαι 1,72 και είμαι 68 κιλά. Τον τελευταίο καιρό τρώω συνέχεια σοκολάτες, δεν μπορώ να σταματήσω. Κάθε μέρα τρώω απο 2 σοκολάτες. Παίζω βόλεϋ και χορό όποτε δεν βάζω εύκολα κιλά αλλα το θέμα ειναι οτι δεν μπορώ να σταματήσω. Μπορειτε να μου πείτε έναν τροπο για να σταματήσω να τρώω Ευχαριστώ για τον χρόνο σας


Στο ερώτημα απάντησε η Αμαλία Φιλίππου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή φίλη, υπολογίζοντας το Δείκτη Μάζας Σώματός σου παρατηρώ πως το βάρος για το ύψος σου είναι φυσιολογικό αλλά αντιλαμβάνομαι από το μήνυμά σου πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο το θέμα ελέγχου του βάρους (όπως πολύ σωστά αναφέρεις όσο γυμνάζεσαι συστηματικά οι καύσεις σου είναι πολύ καλές και ο έλεγχος του βάρους σου πιο εύκολος) όσο θέμα αποβολής ανθυγιεινών συνηθειών.  Οι διατροφικές συνήθειες που υιοθετούμε σε παιδική/εφηβική ηλικία είναι πολύ σύνηθες να μας ακολουθούν και στην ενήλικο ζωή με αποτέλεσμα συχνά να ανακύπτουν όχι μόνο θέματα υπερβαρότητας αλλά και θέματα υγείας που να ξεκινούν από τις "κακές" αυτές διατροφικές συμπεριφορές. Είναι πολύ καλό και αξιέπαινο λοιπόν, το ότι επιθυμείς να ακολουθείς έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και να περιορίσεις τα γλυκά από τη διατροφή σου. Αυτό που νομίζω ότι χρειάζεσαι είναι οργάνωση της διατροφής σου αλλά και διατροφική εκπαίδευση του οργανισμού σου. Θα ήταν ενδεχομένως σημαντική βοήθεια για εσένα να συμβουλευόσουν έναν έμπειρο διαιτολόγο, ο οποίος θα σε βοηθούσε να βάλεις πρόγραμμα και οργάνωση στη διατροφή σου. Οργανώνοντας τη διατροφή σου σε γεύματα με τις κατάλληλες ποσότητες αλλά και ποικιλία τροφίμων, και σχεδιάζοντας μαζί με το διαιτολόγο σου ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο σύμφωνο με τις συνήθειες αλλά και τις ανάγκες σου, θα έχεις την καθοδήγηση αλλά και την εκπαίδευση στο πως  πρέπει να τρέφεσαι, πως θα περιοριστούν οι "λιγούρες" για γλυκό και θα υιοθετήσεις συνήθειες και πρακτικές που θα σε ακολουθούν και στην πορεία της ζωής σου.


Με εκτίμηση,


Φιλίππου Αμαλία
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 


Διαιτολογικό γραφείο: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 36, 15124 Μαρούσι


klinikidiaitologos.blogspot.gr


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X