Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Παραδοσιακός μπακλαβάς με άρωμα ανατολής!
Παραδοσιακός μπακλαβάς με άρωμα ανατολής! thumbnail

Παραδοσιακός μπακλαβάς με άρωμα ανατολής!


Συστατικά:





 


1 πακέτο φύλλα ζύμης για μπακλαβά

500γρ. βούτυρο

500γρ.  φυστίκια αιγίνης

1 φλ. ζάχαρη άσπρη

1/4 κ.γλ. τριμμένη κανέλα

1/4 κ.γλ. τριμμένο γαρίφαλο.
 

για το σιρόπι

1 φλ. νερό

2 φλ. ζάχαρη

 κ.γλ.  τριμμένο γαρύφαλλο

2κ.γλ κανέλα ή 2 μπαστουνάκια κανέλας




 




Οδηγίες:



 


1. Ανακατεύουμε τα καρύδια με 1 φλ. ζάχαρη, 1/4 κ.γλ. τριμμένη κανέλα και 1/4 κ.γλ. τριμμένο γαρίφαλο.

2.Λιώνουμε το βούτυρο.

3.Κόβουμε τα φύλλα στη μέση, ώστε κάθε φύλλο να χωράει στο ταψί.

4.Αλείφουμε πολύ καλά το ταψί και στα πλάγια με βούτυρο. 

5.Τοποθετούμε τα φύλλα, ένα κάθε φορά στο ταψί. 

6.Απλώνουμε μια γερή ποσότητα βουτύρου σε κάθε φύλλο καθώς  τοποθετούμε στο ταψί.  

7.Κάθε 6 με 8 φύλλα απλώνουμε μια στρώση του μείγματος από καρύδια. 

8.Συνεχίζουμε να στρώνουμε  μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.  

9.Περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω στον μπακλαβά.

10.Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τον μπακλαβά διαγωνίως ώστε να βγουν τα κομμάτια σε σχήμα διαμαντιού. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. 

11.Ψήνουμε τον μπακλαβά για 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. 

12.Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
 

Για το σιρόπι

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι  και σιγοβράζουμε για 10-20 λεπτά

2. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι στον κρύο μπακλαβά και αφήνουμε να κρυώσει.


 


 

http://www.gourmed.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X