Αρχική / More / Αθλητικά / Αντίδραση ΝΔ για το νομοσχέδιο Κοντονή
Αντίδραση ΝΔ για το νομοσχέδιο Κοντονή thumbnail

Αντίδραση ΝΔ για το νομοσχέδιο Κοντονή

Θέση για τον νομοσχέδιο του υπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή, πήρε ο τομέας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Εκείνο το οποίο τονίζεται στην ανακοίνωση είναι ότι από τη Νέα Δημοκρατία θα περίμεναν να αξιοποιηθεί το νομοσχέδιο που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση το οποίο περιείχε μέτρα για την αντιμετωπίσει της βίας.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η βία στα γήπεδα δεν λύνεται με αποσπασματικές και σκόρπιες διατάξεις ενώ υπενθυμίζει πως έχουν εκφραστεί σοβαρές ενστάσεις και παρατηρήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μάλλον κρίνεται απαραίτητο να υπενθυμίσουμε στον κ. Κοντονή ότι ένα πλήρες αθλητικό νομοσχέδιο όπως είχε καταλήξει μέσω της δημόσιας διαβούλευσης λίγο πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, προέβλεπε ουσιαστικές και πλήρως αιτιολογημένες διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και όχι μόνο.
Επρόκειτο για μια ολοκληρωμένη πρόταση που έδινε σαφή προσανατολισμό, εκσυγχρόνιζε το υπάρχον πλαίσιο, έθετε όρους και κανόνες λειτουργίας, ρύθμιζε θέματα των αθλητικών σωματείων, του επαγγελματικού αθλητισμού, της διαιτησίας, της ενίσχυσης του αθλητισμού για ΑμεΑ κ.α.
Θα περιμέναμε να αξιοποιηθεί αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, να εμπλουτιστεί ενδεχομένως, να ενισχυθεί και όχι να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, επειδή απλώς και μόνο προερχόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ούτε με αφορμή αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα εμφανίζεται η πολυπόθητη ευρεία συναίνεση των πολιτικών θεσμών.
Η βία στα γήπεδα, δεν λύνεται αποσπασματικά, με σκόρπιες διατάξεις, δεν αντιμετωπίζεται με κομματικούς όρους και επικοινωνιακές πολιτικές.
Δεν λύνεται με εκφοβισμούς και αντιπαραθέσεις αλλά με διάλογο και συναίνεση σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των απόψεων και προτάσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ήδη, έχουν εκφραστεί σοβαρές ενστάσεις και παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου.Χρειάζεται αποφασιστικότητα για να πετύχουμε αποτελέσματα και όχι δηλώσεις εντυπωσιασμού και «επικοινωνιακές πρακτικές».
Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρχει ισχυροποίηση των πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων του αθλητικού νόμου για αδικήματα βίας σε αθλητικούς χώρους με κλιμακούμενες ποινές, θεωρούμε απαραίτητη τη λήψη μέτρων πάντα όμως εναρμονισμένοι με τις διεθνείς πρακτικές και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς που θα καλέσουμε σε συνεργασία, αν θέλουμε να επιτύχουμε το μέγιστο και το καλύτερο αποτέλεσμα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X