Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Σε ποιες ηλικίες ο άνδρας κάνει καλό σεξ
Σε ποιες ηλικίες ο άνδρας κάνει καλό σεξ  thumbnail

Σε ποιες ηλικίες ο άνδρας κάνει καλό σεξ

Οι άνδρες έχουν μικρότερο μέσο όρο ζωής, αλλά έχουν διπλάσια πιθανότητα να είναι σεξουαλικά στην τρίτη ηλικία. Υπό έναν όρο…


«Να διαφυλάξουν την υγεία τους». Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.


Συγκεκριμένα στη μελέτη αναφέρεται πως η καλή κατάσταση της υγείας ενός άνδρα αποτελεί το «κλειδί» για μακρόχρονη σεξουαλική δραστηριότητα, όχι μόνο γι’ αυτόν αλλά και για τη σύντροφό του.


Στο πλαίσιο της μελέτης διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες στην ηλικία των 55 ετών έχουν κατά μέσο όρο ακόμη 15 χρόνια ενεργού σεξουαλικής ζωής, ενώ οι γυναίκες δυνητικά έχουν μόλις 10,5 χρόνια. Επιπλέον, οι άνδρες μεγάλης ηλικίας είναι πολύ πιθανότερο, σε σχέση με τις γυναίκες, να έχουν «ποιότητα» στη σεξουαλική τους ζωή και ενδιαφέρον για το σεξ.

Η μεγαλύτερη απόκλιση στη διάθεση και τη λειτουργικότητα για σεξ παρατηρείται στην ηλικία των 75 – 85 ετών.


Στη διάρκεια αυτών των ετών το 38,9% των ανδρών δηλώνουν σεξουαλικά ενεργοί έναντι 16,8% των γυναικών, ενώ το 41,2% των ανδρών αναφέρει ότι ενδιαφέρεται για το σεξ έναντι μόλις 11,4% των γυναικών. 

Από το 38,9% των σεξουαλικά δραστήριων ανδρών, το 70,8% δηλώνει ότι έχει ποιοτική σεξουαλική ζωή, έναντι 50,9% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών.

Ένας άνδρας 30 ετών μπορεί να περιμένει κατά μέσο όρο 35 ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας και 45 χρόνια επιβίωσης, 31 χρόνια σεξουαλικής ζωής και 50 χρόνια επιβίωσης. 

Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες θα περάσουν το 78% της υπόλοιπης ζωής τους μετά τα 30 τους κάνοντας σεξ ενώ οι γυναίκες μόνο το 61%.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένα άτομο 55 ετών με καλή υγεία έχει σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να ενδιαφέρεται για το σεξ.Αν είναι άνδρας, τότε χάρη στην καλή υγεία μπορεί να το απολαμβάνει κατά μέσο όρο για πέντε έως επτά ακόμα χρόνια, σε σχέση με όσους δεν έχουν καλή υγεία. Εάν είναι γυναίκα μπορεί να προσθέσει τρία έως έξι ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας κατά μέσο όρο στη ζωή της.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης, φαίνεται ότι ένας άνδρας κατά μέσο όρο σταματά να έχει σεξουαλική ζωή γύρω στα 70 χρόνια του, περίπου οκτώ ή εννιά χρόνια πριν από το θάνατό του με βάση το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ. 

Αντίστοιχα, η σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας τερματίζεται κατά μέσο όρο στα 65 χρόνια της, δηλαδή 17 ή 18 χρόνια πριν από τον θάνατό της με βάση πάντα το προσδόκιμο επιβίωσης στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ερευνήτριες, δεν έχει ακόμα γίνει κατανοητό γιατί πολλές γυναίκες, ενώ έχουν λιγότερα χρόνια σεξουαλικής ζωής, δεν φαίνεται να το θεωρούν πρόβλημα. 

επιπλέον, επισημαίνουν πως η σεξουαλική ζωή των ανδρών στην τρίτη ηλικία επωφελείται από διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα τύπου «Viagra», που βελτιώνουν τη στυτική λειτουργία, ενώ για τις γυναίκες δεν έχει ακόμα βρεθεί κάτι ανάλογο.


Πηγές BritishMedicalJournal εφημερίδα Τα Νέα 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X