Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κυρίαρχος της πολεμικής σκηνής ο Αλ. Τσίπρας σε νέα δημοσκόπηση (γραφήματα)
Κυρίαρχος της πολεμικής σκηνής ο Αλ. Τσίπρας σε νέα δημοσκόπηση (γραφήματα) thumbnail

Κυρίαρχος της πολεμικής σκηνής ο Αλ. Τσίπρας σε νέα δημοσκόπηση (γραφήματα)

Την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών φαίνεται να απολαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Πάνω από έναν στους δύο πολίτες συμφωνεί με τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, ωστόσο οι περισσότεροι δηλώνουν απαισιόδοξοι για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους και το 2015.


Στις γνώμες για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και ο Πάνος Καμμένος 35% καταγράφοντας αύξηση 23%. Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15%, ο Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Νίκος Μιχαλολιάκος.Ενδεικτικό είναι το γράφημα που δείχνει πώς ο Αλέξης Τσίπρας "προσπέρασε" τον άλλοτε "καταλληλότερο" Αντώνη Σαμαρά και πλέον η διαφορά τους είναι χαοτική. Ένας στους δύο πολίτες (55%) θεωρεί σωστή τη διαπραγμάτευση με τον τρόπο που γίνεται ενώ 27,5% θεωρεί πως είναι λανθασμένη. Ο φόβος για πιθανή έξοδο από το ευρώ αυξήθηκε ελαφρώς σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ 43,5% στις 16 – 17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Συγκριτικά, στις 26 – 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα


Στην ερώτηση αν οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 39,5% εκτιμά ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, το 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, το 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, το 7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, το 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και το 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.Η μέτρηση επιβεβαίωσε τη διάχυτη εντύπωση πως οι Έλληνες συσπειρώνονται γύρω από το αίτημα για επιστροφή του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημειώσεων. 72% των ερωτηθέντων απάντησαν πως το θέμα δεν έχει λήξει από πολιτική και νομική άποψη.Η αρνητικότερη καταγραφή για την κυβέρνηση αφορά στα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο. 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η υπόθεση τους άφησε κακή εντύπωση, 19,5% ούτε καλή ούτε κακή ενώ ένα 11% είπε πως πρόκειται για "κατασκευασμένη ιστορία των ΜΜΕ". Πρέπει να τονιστεί πως η έρευνα μέτρησε εντυπώσεις κι όχι απόψεις επί του θέματος.
 koutipandoras

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X