Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Τα μυστικά του ανδρικού οργασμού
Τα μυστικά του ανδρικού οργασμού thumbnail

Τα μυστικά του ανδρικού οργασμού

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Ο οργασμός στον άντρα ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση;


Ο οργασμός είναι μια σύνθετη ψυχοβιολογική διαδικα­σία που χαρακτηρίζεται από έναν αριθμό βραχυχρό­νιων σωματικών και ψυχικών λειτουργιών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η εκσπερμάτιση. Η απουσία της εκσπερμάτισης στη διάρκεια του οργασμού του άντρα έχει πάντα κάποια οργανική αιτία. Υπάρχουν ορισμένες ανατολικές φιλοσοφίες που διδάσκουν την επίτευξη του οργασμού με παράλληλη συγκράτηση της εκ­σπερμάτισης. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι δυνατό και ψυχικοί μηχανισμοί να αναστέλλουν την εκσπερμά­τιση, χωρίς να αναστέλλεται η γενικότερη διαδικασία του οργασμού.


Πόσους οργασμούς μπορεί να έχει ο άντρας κάθε φορά;


Μόνον ένα. δεδομένου ότι μετά τον οργασμό το πέος πάντα χαλαρώνει για λίγη ή περισσότερες ώρες. 0 χρόνος που απαιτείται για μια καινούργια στύση και επαφή έχει σχέση με την ηλικία, την ερωτική επιθυμία, τη γενικότερη ψυχική διάθεση και την ένταση της προηγούμενης επαφής.


Είναι δυνατό ένας άνδρας να έχει οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση;


Γενικά στον άντρα ο οργασμός ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση. Έχουν διατυπωθεί από ανατολικές φι­λοσοφίες απόψεις που περιλαμβάνουν και τη σεξουλική συμπεριφορά με ασκήσεις εηίΐβυξης οργασμού χωρίς εκσπερμάτιση. Στις ασκήσεις αυτές ουσιαστικά επιχειρείΐαι ο έλεγχος του αντανακλαστικού της εκσπερμάτισης Υπάρχουν όμως αρκετοί που υποστη­ρίζουν άτι αυτού του είδους οι ασκήσεις – τουλάχιστον για τους αμύητους – μπορεί να αποχελέσουν το αίτιο της ανάπτυξης μιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Υπάρχουν τέλος παθολογικές καταστάσεις, κατά τις οποίες είτε δεν ηαράγεται σπέρμα, είτε το σπέρμα κατευθύνεται κατά την εκσπερμάτιση προς την ουρο­δόχο κύστη (παλίνδρομη εκσπερμάτιση).


 


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X