Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Ονείρωξη: Τα σεξουαλικά όνειρα που βλέπουν οι άνδρες
Ονείρωξη: Τα σεξουαλικά όνειρα που βλέπουν οι άνδρες thumbnail

Ονείρωξη: Τα σεξουαλικά όνειρα που βλέπουν οι άνδρες

Ερωτήσεις για τη σεξουαλική δραστηριότητα του άνδρα και οι απαντήσεις τους. 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Τι είναι η ρεύση (ονείρωξη);                


Ονείρωξη είναι η εκσπερμάτιση στη διάρκεια του ύπνου, Στην κοινή γλώσσα αυτό το φαινόμενο αποκαλείται συνήθως ρεύση. Συνήθως είναι το αποτέλεσμα ενός ονείρου με ερωτικό περιεχόμενο και πολλές φορές προκαλεί την αφύπνιση του άντρα. Αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο που παρατηρείται συχνότερα στους εφήβους και τους νεαρούς ενηλίκους. Η πιθα­νότητα της ονείρωξης αυξάνει επίσης ον έχει μεσολα­βήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία εκσπερμάτιση, είτε με σεξουαλική επαφή είτε με αυνανισμό.


Τι είναι ο πριαπισμός;


Είναι μια παθολογική κατάσταση, κατά την οποία υπάρ­χει έντονη και βασανιστική στύση πολύ μεγάλης χρονι­κής διάρκειας που δεν καταρνείται με τον οργασμό. Η αντιμετώπισή του πρέπει να γίνει όσο το δυνατό γρη­γορότερα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης μόνιμης και σοβαρής βλάβης στον αγγειακό μηχανισμό και τη στυτική δυνατότητα του πέους.


Τι είναι το κάταγμα του πέους;


Είναι η βίαιη κάμψη του πέους ενώ βρίσκεται σε στύση, που έχει σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για πραγματικό κάτα­γμα, δεδομένου ότι το πέος δεν έχει κόκκαλο.


Προβλήμοτα πρόωρης εκσπερμάτισης είναι δυνατό να επηρεάσουν τη στύση;


Ένας όντρας που έχει πρόωρη εκσπερμάτιση πολύ συχνά προσπαθεί να καθυστερήσει τπν εκσπερ­μάτιση. να παρατείνει δηλαδή το χρονικό διάστημα της παραμονής του πέους μέσα στον κόλπο. Στην ηροσηά θειά του αυτή επιχειρεί να μειώσει το επίπεδο της διέγερσής του με σκέψεις μη ερωτικές, ενώ το άγχος νια την επικείμενη εκσπερμάτιση συμβάλλει επίσης πολλές Φορές στην πτώση της διέγερσης και συνεπώς στη μείωση ή και την απώλεια της στύσης. Αυτή η τακτική αντιμετώπισης της πρόωρης εκσπερμάτισης άτσν επαναλαμβάνεται από τον άντρα μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο πρόβλημα στη στύση. 


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X