Σαββίδης, ένας επιχειρηματίας «κολοσσός»

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι ένας επιχειρηματίας ευρωπαϊκού βεληνεκούς. Οι επιχειρήσεις στις οποίες έχει την πλειοψηφία των μετοχών, του αποφέρουν ιλιγγιώδη έσοδα. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν επιχειρηματία «κολοσσό».
 
Δεν είναι τυχαίο πως στον ΠΑΟΚ στα 2,5 χρόνια της παρουσίας του έχει διαθέσει ένα ποσό που αγγίζει τα 43 εκατομμύρια ευρώ. 
 
Τα έσοδα από τις εταιρίες του στο εξωτερικό, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του μεγαλομετόχου του Δικέφαλου, πραγματικά προκαλούν ίλιγγο. Μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από τον όμιλο AGROCOM και αύξηση κερδών το 2014 σε σχέση με το 2013. 
 
Διαβάστε τι αναφέρει η προσωπική ιστοσελίδα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ:  
 
«Ο όμιλος «AGROCOM» περιλαμβάνεται στη λίστα των 200 μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών σύμφωνα με τo περιοδικό Forbes. Επιχειρεί στους τομείς της καπνοβιομηχανίας, της επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων, της αγροτικής οικονομίας, της συσκευασίας, του λιανικού εμπορίου. Ο όμιλος ενώνει πάνω από 40 εταιρείες, όπου εργάζονται περισσότερα από 15 χιλιάδες άτομα. Η έδρα της μητρικής εταιρείας βρίσκεται στο Ροστόφ στον Ντον (Ρωσία). Ο συνολικός όγκος ακαθάριστων πωλήσεων των εταιριών του ομίλου το 2014 ανήλθε στα 1,302 δισ. ευρώ!
 
Στο ρωσικό κράτος ο όμιλος κατέβαλε για φόρους 684 εκατ. ευρώ ενώ το 2013 αυτός ο δείκτης ήταν 632 εκατ. ευρώ. Για φιλανθρωπία και κοινωνικά έργα προορίζονται 7,2 εκατ. ευρώ. Το 2013 – 3,5 εκατ. ευρώ.
ATLANTIS-PAK
 
Μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του Ιβάν Σαββίδη είναι η επιχείρηση συσκευασίας «Atlantis-Pak»
Η εταιρεία «Atlantis-Pak» είναι μεταξύ των τριών μεγαλύτερων παραγωγών τεχνητών περιβλημάτων του κόσμου και είναι τώρα η εταιρεία-ηγέτης της βιομηχανίας συσκευασίας στη Ρωσία. Το 2014 οι ακαθάριστες πωλήσεις ανήλθαν στα 127 εκατ. ευρώ. Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 113 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγές ανήλθαν στα 46,9 εκατ. ευρώ
Η “DONSKOY TABAK» 
 
Η «Donskoy Tabak» είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς των προϊόντων καπνού στη Ρωσία και ανήκει και αυτή στον Σαββίδη.  Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από 155 χρόνια. Στο φόντο της φθίνουσας πορείας της αγοράς (σε ολόκληρη τη Ρωσία μειώθηκε κατά 9% σε σχέση με πέρυσι), η «Donskoy Tabak» έχει μετακινηθεί από την πέμπτη στην τέταρτη θέση στην αγοράς, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της κατά 0,7% στο 8,8%. Το 2014 η παραγωγή ανήλθε σε 31,2 δισ. τσιγάρα. Οι συνολικές πωλήσεις σε 32 δισ. τσιγάρα.
 
Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας είναι πάνω από 120 ονόματα προϊόντων καπνού. Η γεωγραφία των πωλήσεων: όλη η Ρωσία, εξαγωγές. Οι ηγέτες στις συνολικές πωλήσεις είναι τα εμπορικά σήματα «Donskoy Tabak» «Continent», «PLAY», «Arctica», «Kiss».
 
Οι εξαγωγές ανήλθαν στα 5,1 δισ. τσιγάρα. Οι κύριες αγορές του εξωτερικού: Γεωργία, Ιράκ, Αμπχαζία, Ουκρανία, Καζακστάν, Ιράν. Το 2014 άνοιξαν νέες αγορές: Αίγυπτος, Γαλλική Πολυνησία, Ουγγαρία, Συρία, Αζερμπαϊτζάν, Ελβετία, Πολωνία, Σλοβακία. Οι ακαθάριστες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10% και ανήλθαν σε 939 εκατ. ευρώ ενώ οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 285 εκατ. ευρώ.
 
Ο όγκος των φορολογικών πληρωμών στο κράτος ανήλθε σε 638 εκατ. ευρώ.
 
O όμιλος εταιρειών «Ταύρος», είναι ο μεγαλύτερος επεξεργαστής ωμού κρέατος στη νότια Ρωσία. Ο όμιλος περιλαμβάνει επιχειρήσεις εκτροφής ζώων, σφαγής, εργοστάσια παραγωγής αλλαντικών, επώνυμη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης. Το 2014 ο όγκος παραγωγής του ομίλου εταιρειών «Ταύρος» ανήλθε σε 45, 9 χιλ. τόνους αλλαντικών και ημικατεργασμένων προϊόντων. Η γκάμα των προϊόντων είναι 203 ονόματα». 

Σχετικά άρθρα