Νίκη και… έφυγε για play offs!

Και πως να χάσει την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός; Απόψε το βράδυ (21:45, ΝΕΡΙΤ, pamesports) στο “καυτό” ΟΑΚΑ η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα υποδεχτεί την Άλμπα Βερολίνου για την 13η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας και έχει τη “χρυσή” ευκαιρία να σφραγίσει το εισιτήριο για τα play offs της διοργάνωσης. Οι “Πράσινοι” θέλουν τη νίκη κόντρα στη γερμανική ομάδα, η οποία αν χάσει… χάνεται, προκειμένου να βρεθούν και μαθηματικά στην επόμενη φάση αλλά και να διατηρήσουν το πάνω χέρι για το πλεονέκτημα της έδρας. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει σήμερα και πράξει το ίδιο την επόμενη εβδομάδα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι τότε το πλεονέκτημα είναι δικό του ενώ το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση ήττας της Μακάμπι Τελ Αβίβ είτε από την Γαλατάσαραϊ είτε από τον Άλμπα.
Ο τεχνικός του “Τριφυλλιού” έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους και στον αντίποδα η Άλμπα ταξίδεψε πλήρης στην Αθήνα αφού τόσο ο Χάμοντς όσο και ο ΜακΛίν ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Οι Γερμανοί “καίγονται” για τη νίκη καθώς αν ηττηθούν και νικήσει η Μακάμπι τότε θα μείνουν και μαθηματικά εκτός play offs.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Ρουστού Νουράν (Τουρκία).
Υπέρ του Παναθηναϊκού η παράδοση καθώς σε συνολικά 9 αναμετρήσεις οι “Πράσινοι” έχουν πανηγυρίσει 7 φορές.
Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής του 5ου ομίλουΜακάμπι-Γαλατάσαραϊ (3/4, 21:05)Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (3/4, 21:45)Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου (3/4, 21:45)Ζαλγκίρις Κάουνας-Ερυθρός Αστέρας (3/4, 19;45)
Η βαθμολογία1. Ρεάλ 10-22. Μπαρτσελόνα 9-33. Παναθηναϊκός 7-54. Μακάμπι 7-55. Άλμπα 6-66. Ζαλγκίρις 4-87. Ερυθρός Αστέρας 3-98. Γαλατάσαραϊ 2-10

Σχετικά άρθρα