Μία πίτα με μυρωδιές Αιγαίου!

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul>
<li>1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες</li>
<li>1 κιλό σπανάκι</li>
<li>1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο</li>
<li>2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</li>
<li>½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο</li>
<li>200 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη</li>
<li>300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης</li>
<li>8 κουτ. σούπας Quaker</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>1 ποτήρι νερού γάλα</li>
<li>Αλάτι, πιπέρι</li>
<li>1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο</li>
<li>2 κουτ. γλυκού Quaker για το πασπάλισμα πριν το φούρνισμα</li>
</ul>
<p><br /><strong>Εκτέλεση</strong><br /><span>* Λαδώστε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί </span><br /><br /><span>* Απλώστε 1 φύλλο στον πάτο του ταψιού, λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2</span><sup>ο</sup><span> φύλλο και λαδώστε πάλι αυτά που περισσεύουν </span><br /><br /><span>* Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε το σπανάκι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τη λιαστή τομάτα και σωτάρετε ελαφρά </span><br /><br /><span>* Βγάλτε το σκεύος από την εστία και προσθέστε το λαδοτύρι </span><br /><br /><span>* Παράλληλα σε ένα μικρό σκεύος ρίξτε το γάλα και το Quaker και βράστε τα μέχρι να γίνουν χυλός </span><br /><br /><span>* Ρίξτε το χυλό στο σπανάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να σφίξει η γέμιση </span><br /><br /><span>* Αδειάστε τη γέμιση στο ταψί </span><br /><br /><span>* Απλώστε 1 χωριάτικο φύλλο επάνω από τη γέμιση, λαδώστε το και σταυρωτά από πάνω του, απλώστε ένα 2</span><sup>ο</sup><span>. Κόψτε ό,τι περισσεύει, λαδώστε και πασπαλίστε με Quaker</span><br /><br /><span>* Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά </span><br /><br /></p>
<p> </p>
<p>http://www.vita.gr/</p>

Σχετικά άρθρα