Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'  thumbnail

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.


Συγκεκριμένα, στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι καταργούνται τα «καταστήματα κράτησης Γ’ τύπου», καθώς θεωρείται απολύτως επαρκές το προϋφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταχείριση του συνόλου των κρατουμένων, ενώ η δημιουργία αυτού του τύπου φυλακών δημιούργησε αντί να λύσει προβλήματα.


Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις για τους ανηλίκους με στόχο τον περιορισμό στο ελάχιστο των στερητικών της ελευθερίας ποινών και την ενίσχυση των μέτρων διαπαιδαγώγησης και αρωγής.


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση καταστημάτων κράτησης Γ' Τύπου και άλλες διατάξεις».


 


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατατεθεί τροπολογία που θα προβλέπει «τον κατ' οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού, εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής».


Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης «απευθύνει προσωπική έκκληση σε όλους για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας».


Ερμηνεύοντας την επίμαχη τροπολογία που εξετάζει να καταθέσει στη Βουλή ο κ. Παρασκευόπουλος, νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Αθηνά Τσάκαλου και την Εύη Τσατήρη.


Η Αθηνά Τσάκαλου είναι η μητέρα των δύο αδελφών, που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία αν και έχει αποφυλακιστεί με όρους, αρνείται να εγκαταλείψει τις φυλακές, διαμαρτυρόμενη για τη μη αποφυλάκιση της Εύης Τσατήρη, συντρόφου του γιου της, Γεράσιμου Τσάκαλου.


Η Αθηνά Τσάκαλου και η Εύη Τσατήρη κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για υπόθαλψη της Αγγελικής Σπυρόπουλου, η οποία φέρεται ως βασικό μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».


 


 


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X