«Νιώθω θλίψη κάθε μέρα που ξυπνάω… Πώς μπορώ να με βοηθήσω;»

Νιώθω θλίψη κάθε μέρα που ξυπνάω και περνάει όλη η μέρα χωρίς νόημα. Πώς θα βρω τη δύναμη να σκεφτώ αισιόδοξα;

Όλα μου φαίνονται τόσο μαύρα και μουντά… Και όλο μέτρα, μέτρα, μέτρα… Πώς μπορώ να με βοηθήσω; Υπάρχουν τίποτα τεχνικές ή τρόποι να δαμάσω τις σκέψεις και το άγχος μου;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Καταλαβαίνω ότι οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες αφήνοντας μας με ένα αίσθημα αμηχανίας για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα από εδώ και πέρα όταν ο καθένας μας είχε το δικό του τρόπο ζωής και δραστηριότητες.

Θα παραθέσω παρακάτω μερικές συμβουλές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περίοδο της καραντίνας:

  • Ξεκινώντας λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να ξυπνάς το πρωί και να βάζεις ένα πρόγραμμα στη μέρα σου από τα πιο απλά μέχρι να αναθέσεις δουλειές στον εαυτό σου.
  • Μάθε στον εαυτό σου μια ρουτίνα όπως είχες μάθει μέχρι τώρα. Εμπλούτισε το πρόγραμμα σου με διάφορες δραστηριότητες για να κρατιέσαι απασχολημένη!
  • Βρες τον δικό σου ρυθμό για να κάνεις όλα αυτά που θες χωρίς να πιέζεσαι ή να βιάζεσαι,
  • Βρες χόμπι ή κάνε πράγματα που δεν είχες χρόνο να κάνεις πριν. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με δραστηριότητες, ταινίες ακόμα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως η εκμάθηση ξένης γλώσσας, ακόμα και επίσκεψη σε διάφορα μέρη και μουσεία διαφόρων χωρών!
  • Χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να επικοινωνήσεις με οικογένεια και φίλους. H καραντίνα δεν μας εμποδίζει από τα να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας ακόμα και αν ήμαστε μακρυά.
  • Εάν νιώθεις ότι δεν φτιάχνει η διάθεση σου, καλό θα ήταν να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό για να βρείτε μαζί τρόπους διαχείρισης των συναισθημάτων σου εξειδικευμένα.

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος – Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Σύμβουλος γάμου – οικογένειας

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σωστή ψυχολογία. Το ισχυρό «όπλο» κατά του κορωνοϊού! «Δεν είσαι μόνος»!

«Πώς να μιλήσω στα παιδιά μου για τον κορωνοϊό;» Τι να αποφύγετε να τους πείτε…!

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα