Αρχική / More / Αθλητικά / Η Super League κοντά στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»
Η Super League κοντά στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» thumbnail

Η Super League κοντά στα παιδιά της "Κιβωτού του Κόσμου"

Αντιπροσωπεία της Super League με τον πρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο επισκέφθηκε σήμερα την «Κιβωτό του Κόσμου», ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζουν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης βιώνοντας καθημερινά την αδιαφορία.

Στόχος της Super League είναι να ευαισθητοποιήσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη για τον καθημερινό αγώνα που δίνει η «Κιβωτός του Κόσμου», με την ανιδιοτελή βοήθεια εθελοντών που πλαισιώνουν τον πατέρα Αντώνιο, προσφέροντας σε 400 περίπου παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών, αγάπη και φροντίδα.

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος δήλωσε σχετικά: «Ήρθαμε σήμερα στη φιλόξενη «Κιβωτό του Κόσμου» για να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης και για να συγχαρούμε τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του για το σημαντικό έργο που προσφέρει ο Οργανισμός στην κοινωνία και ιδίως στα παιδιά. Η Super League διαχρονικά στέκεται αρωγός κάθε δραστηριότητας που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες της Super League θα συνεχιστούν και στο μέλλον, πάντοτε με γνώμονα τη στήριξη των προσπαθειών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους συνανθρώπους μας που λόγω συγκυριών έχουν βρεθεί σε δυσχερή θέση. Καλώ όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», προσφέροντας την ηθική τους συμπαράσταση και παρέχοντας κάποιο από τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται τα παιδιά της «Κιβωτού»».

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον ιερέα πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά της «άλλης» Αθήνας. Τα παιδιά, Ελληνόπουλα κυρίως, αλλά και από άλλες χώρες, βιώνουν σήμερα τη στοργή και την ειρήνη της «Κιβωτού του Κόσμου» μακριά από την πρότερη φτώχεια, την πείνα, το ρατσισμό και άλλες πληγές που μαστίζουν σήμερα την κοινωνία μας.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύθηκε το Νοέμβριο του 2003 σε μία συγκινητική τελετή στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις πάνω στη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία επέλεξε την «Κιβωτό του Κόσμου» ως «το φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ελλάδα για το έτος 2003». Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε για το έργο της από την UNESCO.

Στις 5 Δεκεμβρίου του 2005 σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού. Πιο πρόσφατα στις 30/12/2008 με την απονομή Βραβείου από την Ακαδημία Αθηνών για βράβευση Έλληνα που διακρίθηκε για πράξη ανθρωπισμού και κοινωνικής αρετής, στον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ιερέα και ιδρυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», για το εξαιρετικό εθελοντικό του έργο που επιτελεί για τα άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Σε αναλώσιμα είδη αυτή την περίοδο (Μάρτιος-Απρίλιος 2015) υπάρχουν οι πάγιες ανάγκες σε τρόφιμα (κρεατικά, ψαρικά), λαχανικά (φρέσκα, κατεψυγμένα), γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αναψυκτικά, χυμοί, γλυκίσματα κλπ τρόφιμα ή δωροεπιταγές.

Ακόμα υπάρχει έλλειψη σε ψωμί για τοστ (και ζαμπόν, τυρί), κρουασάν, ατομικούς χυμούς, αλμυρά σνακς κλπ.

Επίσης σε γραφική ύλη, σχολικά είδη, χαρτί Α4, μπαταρίες, όπως και σε καθαριστικά, απορρυπαντικά προϊόντα, είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας και σε φάρμακα γενικής χρήσης.

Οποιοσδήποτε Φαρμακοποιός μπορεί να εξυπηρετήσει επίσης με φάρμακα

Δείτε αναλυτικά τις ανάγκες της «Κιβωτού» εδώ: http://kivotostoukosmou.org/kivotos/content/view/46/1/lang,el/

Διεύθυνση Οργανισμού: «Kιβωτός του Κόσμου», Ζηνοδώρου 3, 10442 Αθήνα Κολωνός, Τηλ.: 210 5141935

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X