Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ Πάπια πορτοκάλι!
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ Πάπια πορτοκάλι! thumbnail

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ Πάπια πορτοκάλι!

Υλικά



  • (Για 4 άτομα)

  • 4 φιλέτα πάπιας

  • 3 πράσα

  • 5 καρότα

  • 4 πορτοκάλια (το χυμό τους)

  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

  • 1 ποτηράκι Grand Marnier

  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 1/2 ματσάκι θυμάρι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι



Γενικά
630 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πάπιας και τα σοτάρετε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο για 3΄ από κάθε πλευρά, ξεκινώντας από την πλευρά της πέτσας. Έπειτα, τα βάζετε σε ταψί με λίγο θυμάρι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για άλλα 10΄. Στη συνέχεια, καθαρίζετε τα λαχανικά (πράσα, καρότα), τα κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια και τα σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι. Τα σβήνετε με το ποτό, προσθέτετε τα φιλέτα και τα αφήνετε να βράσουν για 2΄. Συμπληρώνετε με το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 






http://www.vita.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X