Πάνω από 20.000 δρομείς στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου του επετειακού 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» κορυφώθηκαν οι ετοιμασίες για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου με την συμμετοχή περισσότερων από 20.000 εγγεγραμμένων δρομέων, αλλά και με την υποστήριξη 45 συνεργαζόμενων φορέων κοινωνικής προσφοράς, 140 θεσμικών φορέων και 2.700 εθελοντών.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης, η οποία αναμένεται να έχει πρωτοφανή επιτυχία, παρουσίασαν ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιάννης Ποδιώτης, ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Δρόσος Χριστόπουλος και το μέλος της Ο.Ε. και υπεύθυνος της Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας κ. Γιώργος Σαμψούρης.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, εκ μέρους του Ομίλου ΝΝ που από φέτος αποτελεί τον Μέγα Χορηγό του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», ο Διευθυντής Χορηγιών του Ομίλου ΝΝ κ. Βάουτερ Χάιμερινκ και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΝΝ Ελλάδος, κυρία Καρίνα Περέιρα, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ξεκίνημα αυτής της νέας συνεργασίας.
Οι τοποθετήσεις των ομιλητών:
Ο Γεν. Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Ποδιώτης είπε: «Ο Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία και φέτος θα υπερβούμε τις 20.000 εγγεγραμμένων δρομέων στους τέσσερις φετινούς αγώνες, που είναι ο Μαραθώνιος που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, οι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Είναι μια διοργάνωση που περιλαμβάνει επίσης σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Η επιτυχία του Μαραθωνίου δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την στήριξη των χορηγών μας και από φέτος εγκαινιάζουμε με μεγάλη χαρά μια νέα συνεργασία με τον Όμιλο ΝΝ, την εταιρεία που μέχρι τώρα ήταν γνωστή στην Ελλάδα ως ING. Έχουμε την τιμή να βρίσκεται κοντά μας ο Διευθυντής Χορηγιών του Ομίλου ΝΝ κ. Βάουτερ Χάιμερινκ, ο οποίος ήρθε από το Άμστερνταμ ειδικά για τον Μαραθώνιο».
Από την μεριά του Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» Δρόσος Χριστόπουλος τόνισε: «Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά με τους ανθρώπους του Ομίλου ΝΝ Ελλάδος, διαπιστώσαμε ότι έχουμε τις ίδιες σκέψεις και αντιλήψεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε την ΝΝ κοντά μας. Ο φετινός, επετειακός Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ θα έχει περισσότερους από 20.000 δρομείς. Έχει γίνει ένα μικρό θαύμα και υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι και η πόλη μας θα αποκτήσει μια ακόμα μεγαλύτερη διοργάνωση.
Εκτός όμως από ένα ποτάμι ανθρώπων που θα τερματίσουν χαρούμενοι στο Λευκό Πύργο, έχουμε επίσης πολύ υψηλό επίπεδο συμμετοχών, με την παρουσία πρωταθλητών που θα κυνηγήσουν σπουδαίες επιδόσεις. Υπάρχουν αφενός χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που άλλαξε η ζωή τους χάρη στην ένταξή τους στο δρομικό κίνημα, αλλά αφετέρου στη φετινή διοργάνωση υπάρχουν και μεγάλοι αθλητές, που θα αποτελέσουν πρότυπο για τα παιδιά.
Επιπλέον, προσφέρουμε ένα πολύ καλό επίπεδο υποστήριξης των δρομέων, επειδή έχουμε την υποστήριξη των κορυφαίων και εμπειρότερων στελεχών που διαθέτει η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα».
Ενώ ο Διευθυντής Χορηγιών του Ομίλου ΝΝ, Βάουτερ Χάιμερινκ είπε: «Ο Όμιλος ΝΝ δραστηριοποιείται σε 18 χώρες και τον προηγούμενο Δεκέμβριο ανακοίνωσε το τρέξιμο ως τη βασική αθλητική δραστηριότητα που θέλει να χορηγήσει. Το τρέξιμο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ευρώπη και αφορά όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ενισχύοντας το τρέξιμο, θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους, ώστε να ζήσουν μια πιο υγιεινή ζωή. Δεν χρειάζονται πολλά για να τρέξει κανείς, οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει φορώντας απλά ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, στον ελεύθερο χρόνο του, μετά τη δουλειά, ή σε αγώνες όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Το τρέξιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί κάποιος σε φόρμα, να χάσει κιλά, να περάσει καλά και να νιώσει όμορφα.
Σε όλες τις αγορές, σε Ευρώπη και Ιαπωνία, οι ομάδες μας ενισχύουν αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας σε αγώνες δρόμου και η ΝΝ Ελλάδος δίνει το μήνυμα στους πελάτες της προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε διαδώσει αυτό το μήνυμα, με στόχο να προωθήσουμε τη φιλοσοφία ότι το να ζούμε καλά είναι προσωπική ευθύνη του καθενός. Πλέον, η ING Ελλάδος γίνεται ΝΝ. Νέο όνομα, ίδιο όραμα. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι κοντά σας, στον Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’».
Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΝΝ Ελλάδος, Καρίνα Περέιρα τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για μας το να έχουμε και στην Ελλάδα ενεργή συμμετοχή σε δράσεις που ενισχύουν το τρέξιμο και το δρομικό κίνημα. Μέσα από την συνεργασία μας με τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’, βλέπουμε ότι έχουμε πολλές παρόμοιες στρατηγικές με τους διοργανωτές του αγώνα. Αγκαλιάζουμε οικογένειες, αγκαλιάζουμε την ίδια την κοινωνία, γιατί δεν είναι μόνο το τρέξιμο. Είναι το πώς αθλούμαστε, πώς τρώμε, πώς ζούμε. Ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ υποστηρίζει και υποστηρίζεται από 45 φορείς κοινωνικής προσφοράς. Πρόκειται για έναν απίστευτο αριθμό. Αξίζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και ένα πολύ μεγάλο βραβείο στους συνεργαζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς, γι’ αυτήν την ενέργειά τους. Θέλουμε να έχουμε τώρα αλλά και για τα επόμενα χρόνια συνεργασία με το Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μας και ανυπομονούμε να τρέξουμε με παιδιά και με ηλικιωμένους, να χαρούμε τον αγώνα όλοι μας! Το τρέξιμο είναι άλλωστε ένα άθλημα στο οποίο μπορείς να βάλεις προσωπικούς στόχους ατομικής βελτίωσης και να το κάνεις μόνος σου, χωρίς την συμμετοχή άλλων, αλλά επίσης μπορείς να το κάνεις μαζί με την οικογένειά σου».
Τέλος το μέλος της Ο.Ε. και υπεύθυνος της Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας,Γιώργος Σαμψούρης υπογράμμισε: «Αυτός ο Μαραθώνιος πλαισιώνεται από σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, που τον αναδεικνύουν καλύτερα, έχοντας ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η Αφή και η λαμπαδηδρομία της Αλεξανδρείου Φλόγας είναι μια τέτοια παράλληλη δράση, μέσα από την οποία η Φλόγα διασχίζει ολόκληρη τη διαδρομή του Μαραθωνίου που θα ακολουθήσει την Κυριακή, στα χέρια πρωταθλητών αλλά και μαθητών Δημοτικών σχολείων. Σε κάθε Δήμο από όπου περνά η Φλόγα στήνεται μια γιορτή και οι πλατείες γεμίζουν από κόσμο. Αφού ανάψει ο βωμός στο Λευκό Πύργο, από τα χέρια του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, θα ακολουθήσει μια εκδήλωση, στην οποία υπολογίζουμε ότι θα υπάρχουν σχεδόν 2.000 χορευτές με παραδοσιακές στολές, από εκατοντάδες πολιτιστικούς συλλόγους, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα».

Σχετικά άρθρα