Παλεύει να φέρει τον Ντονγκού! (videos)

Δίχτυα στη Β´ Ισπανίας και πιο συγκεκριμένα στη σπουδαία Ακαδημία της “Μασία” και τη Μπαρτσελόνα Β’ που αποτελεί τον προάγγελο της σπουδαίας “Μπάρτσα” έχει ρίξει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς! Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ μπορεί να γύρισε προ ημερών από τη Βραζιλία, όμως το… μεταγραφικό colpo grosso το προετοιμάζει εδώ και καιρό από μία αγορά την οποία την γνωρίζει όσο λίγοι! Σύμφωνα με πληροφορίες του pamesports.gr πριν ξεκινήσει το υπερατλαντικό του ταξίδι ο “Μπέλι” είχε ζητήσει από συνεργάτη του που έχει ως μόνιμη έδρα την Ισπανία να του προτείνει εξαιρετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα είναι διαθέσιμοι το ερχόμενο καλοκαίρι!
Έτσι έφτασε στα χέρια του μία λίστα, μέσα στην οποία φιγουράρει και το όνομα του Ζαν Μαρί Μπονγκού Τσαφάκ! Ο 20χρονος Νιγηριανός επιθετικός δεν βρίσκει χώρο στην πρώτη ομάδα λόγω της παρουσίας των Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες, Πέδρο αλλά και των Σάντρο και Μουνίρ και αναζητεί νέο σταθμό στην καριέρα του ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι αν αυτό θα γίνει μέσω δανεισμού ή μέσω μεταγραφής, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τους “μπλαουγκράνα”.
Ο Μπονγκού, ο οποίος είναι το “πουλέν” του Σάμουελ Ετό (άλλωστε η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε το 2008 μέσω του ιδρύματος που έχει ο 34χρονος πλέον επιθετικός της Σαμπντόρια), έχει ύψος 1,73 μ. και είναι στην 8η θέση τουTop 10 των σκόρερ της Β’ Μπαρτσελόνα στη Σεγούντα Ντιβιζιόν με 23 γκολ, έχοντας 13 γκολ λιγότερα από τον Τζόναθαν Σοριάνο (που πλέον αγωνίζεται στη Σάλτσμπουργκ), αλλά μόλις 5 λιγότερα από τους δεύτερους Γιον Μπακέρο και Τόμας Κρίστιανσεν (που το 2000 αγωνίστηκε στον Πανιώνιο). Φέτος έχει παίξει σε 29 ματς, έχει σημειώσει 9 τέρματα, ενώ ήδη αρκετές ομάδες όπως η Έβερτον, η Άστον Βίλα και η Μπριζ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.
Έκανε το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στις 6 Δεκεμβρίου του 2013 στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Καρταχένα, υπό τις οδηγίες του Τάτα Μαρτίνο. Έπαιξε στα τελευταία 12′ στη θέση του Αλέξις Σάντσες και βρήκε δίχτυα (!) διαμορφώνοντας το τελικό 4-1. Πέντε μέρες αργότερα έκανε ντεμπούτο και στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας για 9′ στο 6-1 επί της Σέλτικ. Το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2014, όταν χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία 6′ της εκτός έδρας ισοπαλίας με τη Λεβάντε με 1-1 (στο παιχνίδι όπου είχε ανοίξει το σκορ ο Λουκάς Βύντρα). Είναι 4 φορές διεθνής με την U-20 του Καμερούν όπου σε 4 ματς έχει πετύχει δύο γκολ, ενώ στο τέλος της σεζόν 2013-2014 δε, είχε αναδειχθεί ως ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής της Liga Adelante.
Ο Μιλοβάνοβιτς έχει προσωπική άποψη για τον Νιγηριανό επιθετικό και θεωρεί ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν έχει κανένας άλλος παίκτης του υπάρχοντος ρόστερ (όπως για παράδειγμα το να παίζει μέσα στην περιοχή με πλάτη).
Όσο για τις συστάσεις του; “Γρήγορος, δυνατός, ποιοτικός σκόρερ που εντάχθηκε στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα προ τετραετίας και έχει σημειώσει θεαματικά γκολ σε κάθε επίπεδο. Ο Καμερουνέζος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ακόμα και όταν αγωνίζεται με την πλάτη στο τέρμα. Ενδεικτικό των ικανοτήτων του είναι ότι έκανε το ντεμπούτο του με τη Β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα σε ηλικία μόλις 17 ετών”, αναφέρει μεταξύ άλλων το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα των “μπλαουγκράνα”. 

Σχετικά άρθρα