Ρόμα για… Τσάμπιονς Λιγκ (video)

Με τους Μανωλά, Τοροσίδη να παίζουν σε όλο τον αγώνα και τον Χολέμπας να παίζει έως το 71’, η Ρόμα πέτυχε πολύ σημαντική νίκη με σκορ 1-0 στο «Ολίμπικο» για την 29η αγωνιστική, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 2ςς θέσης και την έξοδό της απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ… Οι «τζιαλορόσι» πέτυχαν την 2η σερί νίκη, ενώ οι «παρτενοπέι» έμειναν χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία τους (0-2-3) και κινδυνεύουν πλέον να μείνουν εκτός πεντάδας… Η Ρόμα… έσπασε και ένα πολύ κακό σερί που είχε στα ματς της στο «Ολίμπικο». Βλέπετε, είχε να πάρει νίκη στο «σπίτι» της από τον περασμένο Νοέμβριο…      

Η γηπεδούχος απείλησε πρώτη, όταν ο Πιάνιτς με φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Τελικά, ο Βόσνιος μέσος σκόραρε στο 25’, κάνοντας το 1-0 με άψογο πλασέ αξιοποίησε την πάσα του Φλορέντσι. Η αμυντική γραμμή των «τζιαλορόσι» και με την… συνδρομή των Ελλήνων (ο Τοροσίδης ξεκίνησε στα δεξιά και πέρασε στα αριστερά, όταν έγινε αλλαγή ο Χολέμπας) είχε καλή παρουσία. Στο 39’ ο Μανωλάς με το σώμα του εμπόδισε την μπάλα να καταλήξει στα δίκτυα της Ρόμα μετά το σουτ του Γκουζμάν. Ο Έλληνας αμυντικός τα πήγε καλά και με τον Ιγκουαΐν και ήταν αυτός που πίεσε τον Αργεντινό επιθετικό, όταν ο τελευταίος  βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ μ’ αποτέλεσμα ο παίκτης των φιλοξενούμενων να αστοχήσει με το σουτ που επιχείρησε…
Στο 57’ ο Ντε Σάνκτις ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Μέρτενς, μετά από ωραίο εναλλαγή των φιλοξενούμενων, με τους Ρωμαίους, ενώ ο τερματοφύλακας της Ρόμα «μίλησε» και στο 67’ σε προσπάθεια του Γκαμπιαντίνι.
Στο 88’ οι «τζιαλορόσι» έχασαν πολύ σημαντική ευκαιρία, όταν ο Ιτούρμπε αστόχησε με σουτ προ κενής εστίας.

Οι συνθέσεις…
ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Μανωλάς, Αστόρι, Χολέμπας (71’ Γιανγκά – Μπιούα), Πιάνιτς(68’ Πιάνιτς), Ντε Ρόσι, Ναϊγκολάν, Φλορέντσι (80’ Ιμπάρμπο), Λιάγιτς, Ιτούρμπε.
ΝΑΠΟΛΙ: Αντουχάρ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Νταβίντ Λόπεζ, Καγιεχόν (61’ Γκαμπιαντίνι), Ντε Γκουζμάν (81’ Ινσίνιε) , Μάρτενς , Ιγκουαΐν (77’ Ζαπάτα).

Σχετικά άρθρα