Με Κολοβό στη Superleague

Ο Πανιώνιος πέτυχε μία εντυπωσιακή νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό (3-0) με δύο γκολ του Κολοβού και έκανε άλμα παραμονής.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σωστές προϋποθέσεις για γκολ. Μεταμορφώθηκε ο Πανιώνιος στο δεύτερο μέρος και με τα δύο γκολ του Κολοβού και το εντυπωσιακό τέρμα από την άψογη συνεργασία των Τασουλή, Φούντα, Κολοβού και Γιάννου, οι κυανέρυθροι πήραν μία νίκη που τους φέρνει σε θέση ισχύος όσον αφορά την υπόθεση παραμονής.
Ο Παναιτωλικός δεν φάνηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, δεν αντέδρασε και δεν απείλησε. Σαν ήταν μόνος του ο Πανιώνιος στο γήπεδο. Διαμαρτυρίες από τους Αγρινιώτες για το πρώτο γκολ και φωνές για πέναλτι στον Μπουμάλ από τον Πανιώνιο.
Α’ ημίχρονο:
Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ούτε φάσεις υπήρχαν ούτε ρυθμό είχε. Πολλά τα μαρκαρίσματα ειδικότερα στον χώρο του κέντρου και πολλά νεύρα, ειδικότερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Στο 16′ ήταν η πρώτο προσπάθεια για γκολ με το μακρινό και δυνατό σουτ του Λάζαρ μετά από την κεφαλιά απομάκρυνση του Χατζηϊσαΐα, με τη μπάλα να φεύγει λίγο εκτός εστίας. Στο 27′ Ο Βιγιαφάνιες που επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμό του, έκανε ένα ακόμα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 28′ ο Πανιώνιο φωνάζει για πέναλτι όταν ο Μπουμάλ έπεσε στην περιοχή μετά από την προσπάθεια του πορτιέρο των φιλοξενούμενων να διώξει τη μπάλα όταν έπεσε στα πόδια του. Ο Μήτσιου δεν είδε παράβαση. Στο 39′ Ο Παναιτωλικός είχε την καλύτερη του στιγμή, με το γύρισμα μέσα στην περιοχή του Μαρτίνες, αλλά ο Οικονόμου πρόλαβε έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου και έφυγε κόρνερ. Στο 44′ ο Πανιώνιος απείλησε στην καλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Ο Φούντας στην κόντρα κάνει ένα σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Ράφαελ διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.
Β’ ημίχρονο:
Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η Πανιώνιος πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε σε όλο το πρώτο μέρος. Ο Κολοβός παίρνει τη μπάλα μετά από κάθετη μπαλιά και μπαίνει μέσα στην περιοχή και πλασάρει τον Ράφαελ ανοίγοντας το σκορ. Στο 53′ ο Μπακασέτας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή απειλεί.
Στο 70′ ο Λάζαρ βρίσκει τον Κάπελ με διαγώνια σέντρα εκείνος κάνει ένα εντυπωσιακό σουτ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα περνάει λίγο άουτ. Το επόμενο λεπτό ο Τασουλής βγάζει μία μπαλιά για τον Φούντα, εκείνος κάνει το τακουνάκι για τον Κολοβό, αυτός μέσα στην περιοχή κάνει νέο τακουνάκι για τον Γιάννου ο οποίος ερχόταν με δύναμη και με πλασέ νίκησε τον Ράφαελ για το 2-0. Άψοφη η συνεργασία των παικτών του Πανιώνιου που πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ στο πρωτάθλημα.
Στο 84′ ο Πανιώνιος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ο Φούντας έκανε μία ωραία ντρίπλα και ξεμαρκαρίστηκε, μπήκε στη περιοχή και έβγαλε στο Κολοβό ο οποίος ήταν μόνος του και πλάσαρε τον Ράφαελ από το ύψος του πέναλτι για το 3-0.
Που κρίθηκε:
Ο Πανιώνιος ξεμπλόκαρε με το πρώτο γκολ που πέτυχε. Ο Παναιτωλικός δεν απείλησε στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά και έδειχνε ανίκανος να αντιδράσει.
Παίκτης από χρυσάφι:
Ο Κολοβός πέτυχε τα 2 από τα 3 τέρματα του Πανιώνιου ωστόσο εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Φούντας.
Η σφυρίχτρα: Το πρώτο γκολ του Πανιώνιου είναι ξεκάθαρο οφσαιντ. Ο Κολοβός όταν παίρνει την μπάλα δεν καλύπτεται για τουλάχιστον ένα μέτρο. Ο επόπτης ήταν στην ευθεία αλλά δεν σήκωσε τη σημαία. Ο Μήτσιος ελέγχεται για τη φάση στο 28′ που διαμαρτυρήθηκε ο Πανιώνιος για πέναλτι. Υπάρχει μία μικρή επαφή αλλά περισσότερο ο Μπουμάλ πάει να εκβιάσει το πέναλτι. Φάση που είναι στην κρίση του διαιτητή.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Φούντας, Χατζηϊσαΐας, Κόρμπος, Κολοβός (88′ Σιώπης), Μπουμάλ (86′ Καθάριος), Μπακασέτας (66′ Γιάννου).
Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν, Λαζάρ, Φωτάκης (75′ Θεοδωρίδης), Μαρτίνες (63′ Ρουσκουγιέδα), Κάπελ, Βιγιαφάνιες, Μορένο (75′ Άλβες).

Σχετικά άρθρα