Σοκολατάκια νηστήσιμα με….μανταρίνι

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><span>400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα<br />2 κ.γλ.λάδι<br />10 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά<br />6 κ.σ. κακάο σκόνη<br />600 γρ καρύδι χοντροαλεσμένο<br />250 γρ χυμό από μανταρίνια<br />500 γρ ζάχαρη<br />φλούδες από 12 μεγάλα μανταρίνια<br />2 κουταλιές κονιάκ<br />1 κ.γλ. κανελλογαρύφαλλα σκόνη</span></p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>1. Στίβουμε τα μανταρίνια και κρατάμε όσο χυμό χρειαζόμαστε.</p>
<p>2. Καθαρίζουμε τις φλούδες των μανταρινιών από τα κουκούτσια και τις ίνες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.<br /><br />3. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το χυμό μανταρίνι με τη ζάχαρη και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τον πολτό από τις φλούδες των μανταρινιών και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.</p>
<p>4. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά.<br /><br />5. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μανταρινιού ανακατεύοντας καλά.</p>
<p>6. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 45 λεπτά.<br /><br />7. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι.</p>
<p>8. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά σοκολατάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα</p>
<p>9. Τα βάζουμε να στεγνώσουν σε λαδόκολλα και όταν έχουν στεγνώσει και σταθεροποιηθεί τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://www.gourmed.gr/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα