Αρχική / More / Life stories / Κύκλωμα πορνείας: Πώς διακινούσαν γυναίκες στους φούρνους της γειτονιάς!
Κύκλωμα πορνείας: Πώς διακινούσαν γυναίκες στους φούρνους της γειτονιάς! thumbnail

Κύκλωμα πορνείας: Πώς διακινούσαν γυναίκες στους φούρνους της γειτονιάς!


Μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εκδικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με βασικούς κατηγορούμενους δυο αδέλφια, ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων
Μαζί τους στο εδώλιο βρίσκονται άλλα 21 άτομα, ανάμεσα τους και γυναίκες που χόρευαν σε δύο καταστήματα Strip Show που είχαν οι επιχειρηματίες.Οι δύο αδελφοί, απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ο ένας εξ αυτών υποστήριξε πως η υπόθεση "φούσκωσε" λόγω των ανταγωνιστών τους στο χώρο των φούρνων.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, οι 23 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν -κατά περίπτωση- αδικήματα όπως αυτά της "εγκληματικής οργάνωσης" , της "σωματεμπορίας" της "παράβασης του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών", "νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα" κ.α.


Στη δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Α. Γ. , με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου "ευρέσεως εργασίας", με την επωνυμία "WEST LINE" με ιδιοκτήτρια την Ν .Μ. Εκμεταλλευόμενοι δε, την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών. Στη συνέχεια αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους".


Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) , που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους. Προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την Κυπριακών συμφερόντων offshor, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμους εκπρόσωπους και ιδιοκτήτες  αυτών, εμφανίζονταν  "αχυράνθρωποι" οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής.


Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης νομιμοποιούνταν, μέσω της εταιρείας "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ – ΖΑΧ/ΚΗ ΕΠΕ" , που ήταν εκείνη την περίοδο ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως αρχηγού της οργάνωσης Γ.Α. και του αδελφού του, ενώ πλέον είναι στο όνομα της μητέρας τους.


Στην απολογία του πάντως (31/3/2015) ο 46χρονος Α.Γ. υποστήριξε ότι τα "στριπτιζάδικα" τα άνοιξε για μία γυναίκα από την Ρουμανία που όπως είπε: "την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους .Έτσι άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα".


Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι τα δύο μαγαζιά που άνοιξε "για την αγάπη μιας γυναίκας" τα έβαλε σε offshore κατόπιν συμβουλής του λογιστή του.


Η πρόεδρος ρώτησε τον 46χρονο τι ακριβώς έκαναν οι γυναίκες στα μαγαζιά του και ζήτησε να της εξηγήσει τι είναι "το απλό" και τι "το σπέσιαλ".


-Κατηγορούμενος: κυρία πρόεδρε πως να σας πω  …..


-Πρόεδρος: Μη διστάζετε.. Είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας ..Μην ντρέπεστε ένα επάγγελμα είναι κι αυτό..


-Κατηγορούμενος: Το απλό χορεύει η κοπέλα.. στο σπέσιαλ βγάζει και τα ρούχα της


-Πρόεδρος: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή κ αγγίζει;


-Κατηγορούμενος: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας …


-Πρόεδρος: Πόσες κοπέλες είχατε;


-Κατηγορούμενος: 50 στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει.Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.. Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά.


Η καταγγέλλουσα γυναίκα, υπήκοος Ρωσίας, έχει καταθέσει τον Ιούνιο του 2008 ενόρκως, ζητώντας προστασία από τις Αρχές, ότι από τον Απρίλιο του 2008 την έφεραν με τουριστική βίζα στην Ελλάδα και την εγκατέστησαν σε ένα διαμέρισμα στο Καλαμάκι ,όπου διέμεναν και άλλες αλλοδαπές. Η μάρτυρας υπό προστασία υποστήριξε στην κατάθεση της ότι ως "αφεντικό" της σύστησαν τον 46χρονο. Είπε επίσης ότι την εξανάγκαζαν να κάνει ερωτικά ραντεβού ενώ υποστηρίζει ότι τον Ιούνιο 2008 που ένα βράδυ βγήκε από το μαγαζί χωρίς να ενημερώσει και χωρίς συνοδεία, την χτύπησαν και την απείλησαν. Αναφέρει επίσης πως την μετέφεραν σε άλλο διαμέρισμα επί της Ηρακλείου 29 στην Αθήνα όπου την είχαν διαρκώς υπό επιτήρηση και την μετέφεραν από το σπίτι στο μαγαζί "ALCATRAZ" , ενώ της αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο, μέχρι που απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές. Καταγγελία είχε κάνει και μία γυναίκα από την Πολωνία δίνοντας στην Πρεσβεία της χώρας της στοιχεία για δύο εκδιδόμενες γυναίκες αλλά και για τον 46χρονο.
 


Απολογούμενος και ο αδελφός του 46χρονου επανέλαβε την εκδοχή "της αγάπης για μια γυναίκα" ενώ απέδωσε την "έκταση" που έχει λάβει η υπόθεση στους "ανταγωνιστές αρτοποιούς". Όπως είπε ο Π.Γ. για τον 46χρονο αδελφό του: "έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά.. πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα".


Οι συγκατηγορούμενοι των δύο αδελφών στις απολογίες τους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία σχέση με σωματεμπορίες και σεξουαλική εκμετάλλευση και ότι ήταν απλοί εργαζόμενοι που δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα. Η στάση αυτή των κατηγορουμένων, χορευτριών, σερβιτόρων, τσεκαδόρων, παρκαδόρων κ.α, δεν έμεινε ασχολίαστη από την πρόεδρο η οποία κάποια στιγμή είπε: "Μάλιστα. Τελικά παρθεναγωγείο ήταν εκεί μέσα".

ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΌΛΑ;
Ο άνθρωπος που ουσιαστικά κινεί όλα τα νήματα είναι ο 45χρονος Αγγελος Γιαννακόπουλος, ένα πρόσωπο με κινηματογραφικό παρελθόν, που έχει συνδέσει το όνομά του με απίστευτες ιστορίες. Μέχρι και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ υπήρξε για ένα διάστημα, καθώς κατηγορήθηκε ως "εγκέφαλος του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος" που έδρασε ποτέ στη χώρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για τον κ. Γιαννακόπουλο υπήρξαν καταγγελίες στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κακοποιημένων γυναικών για να νομιμοποιεί τις στριπτιζέζ του, ενώ ένα διάστημα κυκλοφορούσε έχοντας στο πλευρό του ως σύντροφο την πορνοστάρ Μαριάννα Ντούβλη. Οσοι γνωρίζουν τον κ. Γιαννακόπουλο κάνουν λόγο για έναν δαιμόνιο τύπο που μπορεί να στήνει και να οργανώνει ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις χωρίς να φαίνεται πουθενά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Αστυνομία και το ΣΔΟΕ τον κυνηγούσαν πολλά χρόνια για να καταφέρουν να τον "δέσουν" και να αποδείξουν ότι αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό "ροζ" κυκλώματος των Αθηνών. 

Το 1999 και ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να είχε χοντρές άκρες στον χώρο των "ροζ" κυκλωμάτων, σκέφτεται επιχειρηματικά και ανοίγει στην οδό Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο, τον πρώτο φούρνο με την επωνυμία "Χωριάτικο". Μέχρι το 2003 άνοιγε κάθε χρόνο και ένα μαγαζί σε σημεία-κλειδιά τόσο του κέντρου όσο και περιφερειακών δήμων. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εταιρείας, "Η κρίση που περνάμε βρήκε “Το Χωριάτικο” έτοιμο να αντεπεξέλθει στις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, αφού η τιμολογιακή πολιτική που έχτιζε τα προηγούμενα χρόνια, η νοικοκυρεμένη διαχείριση και η ανάπτυξη που είχε προηγηθεί με ίδια κεφάλαια, δεν δημιούργησε προβλήματα ρευστότητας". 

Την ίδια επεκτατική πολιτική με τους φούρνους "Το Χωριάτικο" ακολουθεί και η θυγατρική της εταιρείας Αττικοί Φούρνοι, που ξεκίνησε στα μέσα του 2012 ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στη συνέχεια στο λιμάνι της Ζέας, στη Νέα Σμύρνη, για να φτάσει τα έντεκα, με τελευταία αυτά του Κολωνακίου και της Μυκόνου. Αυτή τη στιγμή ο παλαιότερα αποκαλούμενος "βασιλιάς του στριπτίζ" ελέγχει το μεγαλύτερο ίσως δίκτυο φούρνων, που εξαπλώνονται προοδευτικά σε όλη την Ελλάδα. 


ΚαταζητούμενοςΗταν Ιούλιος του 2007 όταν η Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιούσε την επιχείρηση με το κωδικό όνομα "Vitrine" προκειμένου να εξαρθρώσει το μεγαλύτερο "ροζ" κύκλωμα που έδρασε ποτέ στην Ελλάδα. Αν και συνελήφθησαν 73 άτομα, το φερόμενο ως "μεγάλο αφεντικό" κατάφερε να βγει αλώβητο, αφού όλες οι παράνομες επιχειρήσεις ήταν στημένες μέσω offshore εταιρείας. Δεκαέξι μήνες αργότερα η Αστυνομία επιστρέφει. Αυτή τη φορά η επιχείρηση φέρει την κωδική ονομασία "Λευκός Αρτος" -και αυτό γιατί το φερόμενο big boss φερόταν να ξεπλένει το μαύρο χρήμα μέσω αλυσίδας φούρνων- και καταφέρνει να βάλει στο χέρι δεκαέξι άτομα, όχι όμως και τον υποτιθέμενο εγκέφαλο, ο οποίος κατάφερε και πάλι να το σκάσει. Το όνομα αυτού, σύμφωνα με την Αστυνομία, Αγγελος Γιαννακόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε βαρύτατες κατηγορίες, αφού, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ήταν ο αρχηγός μιας οργάνωσης που εισήγαγε νεαρά κορίτσια από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και τα έβαζε να δουλεύουν και να εκδίδονται σε δύο στριπτιζάδικα που είχε στην Αθήνα. 

Τα τεράστια κέρδη που εισέπραττε από τη σεξουαλική εκμετάλλευση αυτών των γυναικών η Αστυνομία θεωρούσε ότι τα ξέπλενε στήνοντας επιχειρήσεις (φούρνους) και αγοράζοντας ακίνητα. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμφανιζόταν ως ευυπόληπτος επιχειρηματίας, ευαισθητοποιημένος σε θέματα εκμετάλλευσης γυναικών, ενώ για ένα διάστημα ήταν χορηγός του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών, το οποίο ασχολείται με την αποκατάσταση κακοποιη­μένων γυναικών… Οπως προέκυψε από τη δικογραφία και το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, η εγκληματική οργάνωση μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας με την επωνυμία "West Line" εντόπιζε νεαρά και όμορφα κορίτσια από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και αφού τα παραπλανούσαν ότι θα εργάζονταν σε χώρες της Ευρώπης ως χορεύτριες, τα έστελναν στην Ελλάδα. Στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τις παραλάμβαναν άλλα μέλη της οργάνωσης και αφού τις νομιμοποιούσαν με πλαστά λιθουανικά διαβατήρια και αιτήσεις πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφά τους, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με τους πελάτες των δύο strip show καταστημάτων που είχαν. 

Ενώ οι έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος για το συγκεκριμένο κύκλωμα προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς, στις 15 Ιουνίου του 2008 έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας μια νεαρή Ρωσίδα ονόματι Μαρία, η οποία ουσιαστικά τους βοήθησε στο ξεκλείδωμα της υπόθεσης. Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από την Αστυνομία και κατέθεσε ενόρκως ότι τον Απρίλιο του 2008 "στρατολογήθηκε" από μέλη της οργάνωσης μέσω του γραφείου "West Line" στην πόλη Καμπαρόφσκ της Ρωσίας, με την υπόσχεση ότι θα βρει νόμιμη εργασία, αλλά στη συνέχεια την έστειλαν στην Ελλάδα, τη φυλάκισαν σε διαμέρισμα στο Καλαμάκι μαζί με άλλες νεαρές αλλοδαπές, για να καταλήξει να δουλεύει σε στριπτιζάδικο. Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση που έδωσε η νεαρή Ρωσίδα, έφτασε στα γραφεία της Ασφάλειας ένα έγγραφο από το προξενικό τμήμα της πολωνικής πρεσβείας στην Αθήνα που ανέφερε πως μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων επικοινώνησε μαζί τους ταραγμένη και τρομαγμένη και κατήγγειλε τα όσα συμβαίνουν στα νυχτερινά κέντρα και τα διαμερίσματα του κυκλώματος, δίνοντας το όνομα του μεγάλου αφεντικού.

 Την ίδια ημέρα έφτασε στο Τμήμα Ηθών μια επιστολή ανώνυμη με σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος. Εχοντας αυτά τα δεδομένα στη διάθεσή της, η Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους στα δύο κέντρα, στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας φούρνων "Χωριάτικο" και σε τέσσερα διαμερίσματα, συλλαμβάνοντας 16 συνολικά άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα επτά. Ωστόσο για μία ακόμη φορά ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης κατάφερε να ξεφύγει… 

Αξίζει να τονιστεί ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή να ανακοινωθούν τα ονόματα τόσο των συλληφθέντων όσο και των κατηγορούμενων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σε μια προσπάθεια προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Σήμερα και ενώ έχουν περάσει πέντε χρόνια, οι παλιές ιστορίες παραμένουν ανοιχτές. Τίποτα δεν έχει τελεσιδικήσει, ωστόσο ο κ. Γιαννακόπουλος ασχολείται με τις επιχειρήσεις στον τομέα του άρτου έχοντας αφήσει πίσω του το κακό παρελθόν…


Κόντρα με την Αστυνομία για το σκόντοΟ κ. Γιαννακόπουλος είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον Σεπτέμβριο του 2009 κατηγόρησε διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του έκανε τη ζωή κόλαση από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις εκπτώσεις στους αστυνομικούς! Μάλιστα έστειλε και εξώδικο στον αρμόδιο υπουργό και στον αρχηγό της Αστυνομίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριζε στο εξώδικο πως όταν έκοψε την έκπτωση στους αστυνομικούς του Τμήματος Πατησίων "ξεκίνησε διωγμός της επιχείρησής μας, υποκινούμενος και καθοδηγούμενος από τον διοικητή, με εμπάθεια και σκοπό την πρόκληση οικονομικής ζημιάς αφενός και αφετέρου πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες". Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο που έφτασε στον υπουργό και τον αρχηγό της Αστυνομίας, εξαιτίας της κόντρας έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει μέχρι και φρουρούς στην είσοδο του καταστήματος.
Οι περιγραφές και τα όσα αναφέρονταν στις δέκα σελίδες του εξώδικου που έφερε την υπογραφή του προέδρου της εταιρείας κ. Γιαννακόπουλου πραγματικά παραπέμπουν σε παλιές ελληνικές ταινίες. "Συμφωνήθηκε να πωλούμε στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του Τμήματος Πατησίων από τα τοπικά μας καταστήματα προϊόντα όπως καφέ, τυρόπιτες, με έκπτωση που ανέρχεται σε 50%. Στον χώρο ευθύνης του συγκεκριμένου Τμήματος λειτουργούν τέσσερα καταστήματα, επί της οδού Πατησίων 374, 272, 237 και επί της οδού Αγίας Λαύρας 22", αναφέρεται στο εξώδικο και λίγο πιο κάτω διευκρινίζεται: "Στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου προσήλθε στο κατάστημα της οδού Αγίας Λαύρας η κόρη του διοικητού του Α.Τ. Πατησίων για να προμηθευτεί προϊόντα, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι καταργήθηκε η έκπτωση, άφησε επιτόπου τα είδη που επιθυμούσε να αγοράσει και έφυγε αρνούμενη να αποδεχθεί τις νόμιμες τιμές που ισχύουν για όλους".
Οπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας, η αντίδραση του πατέρα της κοπέλας και διοικητή στο συγκεκριμένο Τμήμα ήταν άμεση… "Από το πρωί της επόμενης ημέρας ξεκίνησε ο διωγμός της επιχείρησής μας… Δεν είναι μόνο η πρόκληση οικονομικής ζημιάς (διά της παρεμποδίσεως λειτουργίας των καταστημάτων μας, της πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες), αλλά ο εν λόγω διοικητής οχλεί, προτρέπει και παρακινεί όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους στα καταστήματά μας για την επιβολή κυρώσεων, με στόχο την εξόντωσή μας". 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X