Νηστίσιμο γλυκό με χυμό εσπεριδοειδών

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><em>ΥΛΙΚΑ</em></strong></span><br /><span>500 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι</span><br /><span>50 γρ νερό</span><br /><span>ξύσμα από ένα πορτοκάλι</span><br /><span>80 γρ ζάχαρη</span><br /><span>40 γρ corn flour</span><br /><span>150 γρ χυμό από φρέσκο λεμόνι</span><br /><span>150 γρ νερό</span><br /><span>ξύσμα από ένα λεμόνι</span><br /><span>150 γρ ζάχαρη</span><br /><span>30 γρ corn flour</span><br /><span>500 γρ χυμό από φρέσκα μανταρίνια</span><br /><span>50 γρ νερό</span><br /><span>ξύσμα από δυο μανταρίνια</span><br /><span>80 γρ ζάχαρη</span><br /><span>40 γρ corn flour</span><br /><span>2-3 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκαλιού</span><br /><span>1 κουταλιά τριμμένο καρύδι</span></p>
<div class="separator"> </div>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ</strong></span><br /><span>Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το corn flour με το νερό. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα και να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στη φόρμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού με τον ίδιο τρόπο ανακατεύοντας με το λεμόνι και τα 100 γρ νερό. Στρώνουμε και την κρέμα λεμονιού στη φόρμα και κάνουμε την ίδια διαδικασία με το χυμό από τα μανταρίνια. Αδειάζουμε και την κρέμα μανταρινιού στη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο σκεπασμένη και την αφήνουμε αρκετές ώρες. Όταν είναι να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και στολίζουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι που έχουμε ελαφρά αραιώσει με λίγο νερό και τριμμένους ξηρούς καρπούς.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>http://cookandfeed.blogspot.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα