Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Τάρτα full σοκολάτας νηστίσιμη!
Τάρτα full σοκολάτας νηστίσιμη! thumbnail

Τάρτα full σοκολάτας νηστίσιμη!

ΥΛΙΚΑ



  • Για τη βάση της τάρτας

  • 220 γρ. φουντούκια

  • 50 γρ. φρυγανιά

  • 100 γρ. μαργαρίνη

  • 2 κ.σ. μέλι

  • 4 κ.γ. κακάο

  • Για τη γέμιση της τάρτας

  • 100 γρ. μαργαρίνη

  • 100 γρ. γάλα καρύδας

  • 150 γρ. μέλι

  • 120 γρ. κακάο

  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια


 


 


Εκτέλεση

Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 10'.
Αφού κρυώσουν καλά τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψάκι για τάρτα.
Στρώνουμε τη βάση με το μίγμα φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10' ή στο ψυγείο να σφίξει.
Ετοιμάζουμε την νηστίσιμη κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε. Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
Παγώνουμε την τάρτα να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.





http://www.argiro.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X