Δεν θα προλάβουν να πάρουν… ανάσα

Η φετινή αγωνιστική περίοδος θα είναι δεδομένα μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- που έχουν ζήσει ποτέ παίκτες της ΑΕΚ. Η προετοιμασία των “κιτρινόμαυρων” ξεκίνησε το περσινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα μέσα Ιουνίου (η σεζόν αν δεν υπάρξουν εμβόλιμες αγωνιστικές θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου). Θα έχει δηλαδή συνολική διάρκεια 11 μήνες.

Αυτό προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στον Τραϊανό Δέλλα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Και αυτό γιατί με δεδομένο πως η Super League θα ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου (υπάρχει ήδη σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας και όλοι εύχονται πως δε θα υπάρξουν τα κωμικοτραγικά γεγονότα της φετινής σεζόν στη Football League), οι παίκτες της ΑΕΚ είναι αναγκασμένοι να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο των διακοπών και της ξεκούρασής τους, μιας και αναμένεται να ξεκινήσουν προπονήσεις το δεύτερο πενθήμερο του Ιουλίου (ανάμεσα στις 6 με 10 Ιουλίου)! Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως θα έχουν ουσιαστικά όχι απλά λιγότερο από ένα μήνα “απαλλαγής”, αλλά το πολύ τρεις εβδομάδες!

Ο “Κολοσσός” ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει τα σχέδιά του ενόψει της Super League, θέλει να… τελειώνει όσο το δυνατό πιο γρήγορα την υπόθεση εξασφάλισης της ανόδου, προκειμένου να ρίξει ρυθμούς. Όχι πως δεν τον ενδιαφέρει το αήττητο (κάθε άλλο), αλλά θα προτιμήσει να δώσει χρόνο σε κάποιους από τους παίκτες που δεν έχει αποφασίσει το μέλλον τους (όπως για παράδειγμα ο Αμπλαγιέ Φαγιέ και ο Δημήτρης Γροντής), από το να επιβαρύνει παίκτες όπως για παράδειγμα ο Ανάκογλου, ο Λαμπρόπουλος, ο Αραβίδης, ο Πλατέλλας και ο Μπαρμπόσα, που θα είναι δεδομένα και τη νέα σεζόν στην ομάδα.

Σκοπός του Δέλλα θα είναι -όχι να αφήσει κάποιους να φύγουν νωρίτερα, αλλά- να τους ξεκουράσει εντός των τειχών και απλά να τους… επιβλέπει σε ένα νορμάλ πρόγραμμα εκγύμνασης σε καθημερινή βάση.

Όσο για το πλάνο της νέας χρονιάς, η ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει προετοιμασία στα Σπάτα και στο γκολφ της Γλυφάδας και μετά την πρώτη εβδομάδα να αναχωρήσει για περίπου δύο εβδομάδες για το εξωτερικό. Εκεί θα δώσει σειρά από δυνατά φιλικά παιχνίδια και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το χτίσιμο και να εγκλιματιστεί ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών της.

Σχετικά άρθρα