Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σεξ: Το χάπι βοηθά τη γυναίκα να έχει οργασμό;
Σεξ: Το χάπι βοηθά τη γυναίκα να έχει οργασμό;  thumbnail

Σεξ: Το χάπι βοηθά τη γυναίκα να έχει οργασμό;

Γυναικείος οργασμός: Πράγματα ποπυ κάθε γυναίκα θέλει να ξέρει 


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Η ανοργασμική γυναίκα μπορεί να αποκτήσει οργασμό αν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικό χάπι;


Το χάπι γενικά δεν επηρεάζει την οργασμική ικανότητα της γυναίκας, ούτε θετι­κά ούτε αρνητικά. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να βοηθήσει ψυχολογικά όταν η έλ­λειψη του οργασμού συνδέεται αιτιολογικά με αναστολές της γυναίκας που προκαλούνται από το φόβο ms για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.


Η γυναίκα που δεν κατορθώνει οργασμό κατά την επαφή, αλλά έχει κλειτοριδικό οργασμό έχει πρόβλημα;


Η γυναίκα θα μπορούσε ίσως να απολαμβάνει το σεξ και με μόνο κλειτοριδικό οργασμό, δεδομένου ότι η βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη οργασμού, ανεξάρ­τητα από τον τρόπο, τη θέση και τη στάση που αυτός επιτυγχάνεται. Πολλές φορές ο άντρας είναι αυτός που δημιουργεί ανησυχία ή πρόβλημα, όταν δεν μπορεί να οδηγήσει τη σύντροφό του σε κολπικό οργασμό.


Η γυναίκα που δεν έχει οργασμό είναι ψυχρή;


Η χρησιμοποίηση του όρου "ψυχρή" ή "ψυχρότητα" για τη γυναίκα που δεν κα­τορθώνει να φτάσει σε οργασμό είναι ανεπιτυχής, κι αυτό γιατί αφ’ ενός ο όρος δεν προσδιορίζει συγκεκριμένη σεξουαλική δυσλειτουργία και αφετέρου είναι άδικος για τη γυναίκα. Είναι σαφές ότι η ανοργασμική γυναίκα δεν είναι απαραίτητα "ψυ­χρή". Η έννοια ms ψυχρότητας ενδεχομένου να είναι η γενικότερη, αλλά όχι απα­ραίτητα καθοριστική για το πρόβλημα. Είναι άλλωστε δυνατόν η ανοργασμική γυ­ναίκα να έχει ερωτική επιθυμία, διέγερση και ύγρανση του κόλπου.


Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού


Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102


Ε-mail: info@sexmedic.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X