Σοκολατένια πουτίνγκα με κρουασάν

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>500 γρ. κρουασάν με σοκολάτα (περίπου 6 τεμάχια)</li>
<li>50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη</li>
<li>400 γρ. γάλα</li>
<li>400 γρ. κρέμα γάλακτος</li>
<li>50 γρ. άχνη ζάχαρη</li>
<li>4 αυγά</li>
<li>2 κ.σ. κακάο</li>
<li>μαρμελάδα πορτοκάλι λεμόνι</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Κόβουμε τα κρουασάν σε μεγάλα κομμάτια και τα αλείφουμε με το βούτυρο και μετά με τη μαρμελάδα. Τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος (20×30 εκ.) που έχουμε αλείψει με βούτυρο κι αυτό. Σκορπίζουμε ανάμεσα στα κομμάτια κρουασάν τα κομμάτια της σοκολάτας.</li>
<li>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μ'αυτό περιχύνουμε τα κομμάτια κρουασάν.</li>
<li>Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη, για 30 λεπτά, για να απορροφήσουν τα κομμάτια κρουασάν το μείγμα με το γάλα.</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να διογκωθεί η πουτίνγκα.</li>
<li>Σερβίρουμε με σαντιγύ και λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι λεμόνι.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα