Βοσνιάδης: «Για την άνοδο με όλες μας τις δυνάμεις»

Ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να πάρει κάτι από τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη αφού γνώρισε την ήττα με 3-0. Οι ελπίδες για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου έχουν εξανεμισθεί και άπαντες στην”Ελαφρά Ταξιαρχία” κοιτάζουν πλέον τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Football League.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα, Αλέκος Βοσνιάδης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η διαφορά στην ποιότητα των δύο ομάδων είναι μεγάλη και παρότι προσπάθησε η ομάδα του δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.  
Αναλυτικά:
«Σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια για να φανούμε απέναντί του ανταγωνιστικοί. Προσπαθήσαμε να μην βρει ανοικτούς χώρους γιατί έχει ικανότητα και ποιότητα να βγάλει συνεργασίες και ποδοσφαιριστές στο ένας εναντίον ενός να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα. Προσπαθήσαμε να έχουμε συγκέντρωση, να μην υπάρχουν αποστάσεις στις γραμμές και να μην διεισδύσει ο αντίπαλος. Αυτό που δεν κάναμε ήταν ότι στην πρώτη φάση δεν κόψαμε την μπάλα. Ηρθε το δεύτερο γκολ ενώ ήμασταν έξι εναντίον ενός. Προσπαθήσαμε να μην ανοίξουμε το παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε την ηρεμία να κάνουμε την σωστή πάσα. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε όταν θα είχαμε εμείς την μπάλα .Δεν είχαμε την ηρεμία όταν παίρναμε τον δικό μας χώρο. Στην ανάπαυλα προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε την ομάδα και να είναι ανταγωνιστική κυρίως από πλευράς εικόνας. Ηρθε ένα γκολ όμως πάλι από κακή τοποθέτηση της άμυνάς μας, αφήσαμε τον παίκτη να σημαδέψει και κάπως έτσι έκλεισε το παιχνίδι απέναντι στον πρωταθλητή όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών μας. Ευχαριστημένος από την προσπάθεια, φτάσαμε στους 4 του Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια. Πέφτοντας πάνω στον Ολυμπιακό είχε ξεκάθαρο φαβορί το ζευγάρι αυτό. Ηρεμα προσπαθούμε να δούμε τις επόμενες μέρες. Να δούμε στα πλέι οφ για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Εχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, σίγουρα θα επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις και θα διεκδικήσουμε την άνοδο με όλες μας τις δυνάμεις. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Καλή συνέχεια και στον Ολυμπιακό», είπε αρχικά
Έμεινε στην προσπάθεια ο Απόλλων ή ήταν ανταγωνιστικός;
«Υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί. Προσπάθειά μας ήταν να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ από στημένη φάση και μετά είναι φυσιολογικό ο αντίπαλος να ελευθερωθεί. Εμείς την προσπάθεια ως ομάδα την κάναμε. Εγώ αυτό που έχω να πω στους παίκτες μου είναι ότι έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί σε κάποιες φάσεις. Αν εξαιρεθεί η φάση του τρίτου γκολ, στις υπόλοιπες φάσεις δεν αφήσαμε να κάνουν επιθέσεις από τον άξονα και ήμασταν μια οργανωμένη ομάδα. Προσπαθήσαμε να κλέψουμε την μπάλα για να βγούμε στην επίθεση και να απειλήσουμε τον αντίπαλο. Προσπάθεια έγινε, πλάνο υπήρχε, όμως είναι και ο αντίπαλος που παίζει ρόλο. Δυστυχώς ό,τι έχεις χτίσει όλη την εβδομάδα μπορεί να μην γίνει. Είναι καθαρά ποιότητας ομάδων. Εμείς την προσπάθειά μας την κάναμε, προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».
Πιστεύετε ότι η απουσία των Τζιώρα, Φαρινόλα και Βάντερσον ήταν καταλυτική;
«Εχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου και ποτέ δεν είπα ότι λείπουν κάποιοι. Οταν λέω ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν βοήθειες, δεν θα πω ποτέ για τους απόντες. Τα παιδιά έκαναν την προσπάθειά τους. Λέω πάλι ότι υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, διαφορά δυναμικότητας και αυτό μετράει. Δεν πρέπει να δούμε αυτό το παιχνίδι όπως τα ματς του πρωταθλήματός μας. Ο Απόλλων πρέπει να χαρεί τη συμμετοχή του μέχρι εδώ. Πρέπει όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τα πλέι οφ».

Σχετικά άρθρα