Εξάστερη λάμψη για πρόκριση στο Βελιγράδι

Στης καυτή Χάλα Πιονίρ ο Παναθηναϊκός παίζει τα ρέστα του απόψε (21:45) απέναντι στον μαχητικό Ερυθρό Αστέρα, για την πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας. Οι πράσινοι με νίκη τσεκάρουν το εισιτήριο και δεν εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του αγώνα της Άλμπα με την Μακάμπι.
Ωστόσο ακόμα και με ήττα ο Παναθηναϊκός περνάει αν οι Ισραηλινοί κερδίσουν τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν είναι αδιάφοροι. Ο Αστέρας, παρότι είναι αδιάφορος αφού δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει δώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος και με τους 8.000 Σέρβους που θα γεμίσουν την Χάλα Πιονίρ.
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και έχει ως μοναδικό απόντα τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς σε κάθε περίπτωση (πρόκρισης) θα τερματίσει τέταρτη στον όμιλο και θα βρει απέναντι της είτε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (αν οι Ρώσοι κερδίσουν στον Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι ή αν χάσει η Φενερμπαχτσε από τη Εφές) είτε την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ο Ερυθρός Αστέρας έχει ήδη αποκλειστεί και παίζει για το γόητρο αλλά και για τους φίλους της ομάδας που δεν πρέπει να ξεχνάμε την αδερφοποίηση με εκείνους του Ολυμπιακού. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος της ομάδας που φόρεσε τη φανέλα για δύο χρόνια.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Μπορίς Ρίζικ από την Ουκρανία, ο Καρμέλο Πατέρνικο από την Ιταλία και ο Όλεγκς Λάτισεβιτς από τη Λετονία.

Σχετικά άρθρα