Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πώς να στηρίζεις μια φίλη όταν δεν είναι καλά
Πώς να στηρίζεις μια φίλη όταν δεν είναι καλά  thumbnail

Ελένη, 13 ετών

Πώς να στηρίζεις μια φίλη όταν δεν είναι καλά

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Εχω μια φίλη που εδώ κι περίπου 2 μήνες δεν είναι και τόσο καλά. Είμαστε μια παρέα 4 ατόμων μαζί με εμένα. Το έχει πει μόνο σε ένα κορίτσι που κάνω και εγώ παρέα το τι της συμβέβη. Όσο και αν την έχω πιέσει να μου πει τι έχει για να βοηθήσω δε μου λέει. Τι να κάνω; Να πάω να ρωτήσω την κοπέλα στην οποία είπε τι της συνέβη ή να μην κάνω τίποτα; Όλες πάμε πρώτη γυμνασίου. 


Στο ερώτημά σου απαντά ο ψυχολόγος, Γιώργος Πανταζόπουλος. Γιώργος Πανταζόπουλος


Είναι πολύ ωραίο που θες να βοηθήσεις τη φίλη σου γιατί δείχνει πως ενδιαφέρεσαι και την αγαπάς. Σε περιπτώσεις όμως,  όπου το άτομο δε μιλά και δεν είναι καλά, το άγχος και ο πανικός είναι κακοί σύμβουλοι. Ενίοτε, μερικοί άνθρωποι θέλουν το χρόνο για να ανοιχτούν και να μιλήσουν καθαρά για αυτό που τους βασανίζει. Δεν χρειάζεται να την πιέζεις να σου μιλήσει απλά μπορείς, όταν θα είστε οι δυο σας, να πεις ότι τη νοιάζεσαι οπότε βλέπεις πως κάτι τη βασανίζει και πως για οτιδήποτε χρειαστεί εσύ θα είσαι δίπλα της! Η φίλη σου χρειάζεται τη φίλη της και όταν χρειαστεί τη βοήθεια σου θα στη ζητήσει αρκεί να είσαι παρούσα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X