Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Έντονος πόνος και πρήξιμο στη βουβωνική χώρα – Τι είναι;
Έντονος πόνος και πρήξιμο στη βουβωνική χώρα - Τι είναι; thumbnail

Γιάννης, 83 ετών

Έντονος πόνος και πρήξιμο στη βουβωνική χώρα – Τι είναι;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Είμαι 83 ετών. Προ 10 ημερών περίπου σηκώθηκα απο το γραφείο μου και καθώς καθόμουν στο κρεβάτι αισθάνθηκα έναν οξύ πόνο διαρκείας περίπου 34 δευτερολέπτων στην αριστερή βουβωνική χώρα. Ο πόνος παρήλθε χωρίς να αφήσει κάποιο σημάδι, πρήξιμο, κοκκινίλα κτλ. Μετα το πέρασμα 2 ημερών ο πόνος ξανά εμφανίστηκε όμως ηπιότερος και μικρότερης διάρκειας. Σήμερα ψηλαφίζοντας το μέρος εκείνο του πόνου αντιλαμβάνομαι ό,τι υπάρχει ένα πολύ ελαφρύ πρήξιμο. Ο πόνος δεν ξανά εμφανίστηκε. Παρακαλώ να με πληροφορήσετε σχετικά με το πρόβλημα μου. Ευχαριστώ


Στο ερώτημα απάντησε ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, Παθολόγος – Κλινικός ΦαρμακολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ
Από την περιγραφή φαίνεται ότι το πιθανότερο αίτιο του πόνου είναι η ύπαρξη ή η ανάπτυξη κάποιας βουβωνοκήλης γι΄αυτό καλό θα είναι ο ασθενής να επισκεφθεί  τον οικογενειακό του γιατρό για άμεση αντιμετώπιση.


 


 


 


Διαβάστε περισσότερα για την ύπαρξη βουβωνοκήλης


Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η βουβωνοκήλη εμφανίζεται όταν ο μαλακός ιστός –συνήθως τμήμα του τοιχώματος της μεμβράνης της κοιλιακής κοιλότητας (το λεγόμενο επιπλόο) ή τμήμα του εντέρου– προβάλλει μέσω ενός αδύναμου σημείου των κοιλιακών μυών. Η προεκβολή μπορεί να προκαλεί πόνο, ιδιαίτερα όταν το άτομο βήχει ή σκύβει για να σηκώσει ένα βαρύ αντικείμενο.


inguinal hernia


Η ίδια η βουβωνοκήλη μπορεί να μην είναι επικίνδυνη, όμως αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα με εγχείρηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.


Σε αρκετές περιπτώσεις, η βουβωνοκήλη δεν εκδηλώνεται με συγκεκριμένα συμπτώματα. Ωστόσο, η προεκβολή (σε οποιαδήποτε πλευρά εκατέρωθεν του ηβικού οστού) μπορεί να γίνει αισθητή κατά την ψηλάφηση.


Μπορεί επίσης να υπάρχει ένα αίσθημα καύσου, ένας επίμονος πόνος και ένα αίσθημα βάρους τοπικά στην περιοχή.


Υπάρχει περίπτωση η κήλη να «παγιδευτεί» στο άνοιγμα του κοιλιακού τοιχώματος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή αίματος στο έντερο. Η βουβωνοκήλη αποτελεί στην περίπτωση αυτή επείγουσα κατάσταση και τα τυπικά συμπτώματα είναι η ναυτία και η τάση προς έμετο, ο πυρετός, οι ταχυπαλμίες, ο οξύς πόνος και ο αποχρωματισμός του δέρματος (κοκκίνισμα ή μελάνιασμα) τοπικά στο σημείο.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X