Τι… τρέχει με την Γυμναστική Ομοσπονδία;

Ερώτηση στη Βουλή για τις λειτουργίες της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κατέθεσε ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  Δημήτρης Καμμένος.Μεταξύ άλλων ρωτά τον Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων για μία σειρά από ενέργειες της ΕΓΟ. Συγκεκριμένα τονίζει πως η Γυμναστική Ομοσπονδία δεν έχει αναρτήσει στο Διαύγεια καμία σχεδόν έγκριση δαπάνης…Παράλληλα τα έξοδα των πρωταθλημάτων καλύφτηκαν εξ’ ολοκλήρου από τους γονείς των αθλητών, κάτι που απαγορεύεται βάση νόμου. Κανένα μέλος του ΔΣ δεν έχει καταθέσει πόθεν έσχες από το 2007, ενώ καταγγέλλει μία σειρά παραβάσεων με την προπονήτρια Αλία Γκαραέβα.
Ολόκληρο το κείμενο της επερώτησης του κ. Καμμένου:
Κύριε Υπουργέ, Με βάση:• τον πρόσφατο οικονομικό απολογισμό – ισολογισμό της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της και αφορά τα αποτελέσματα της χρήσης του οικονομικού έτους από 1-1-2014 έως 31-12-2014 • αποτελέσματα έρευνας (αναζήτησης) στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ• δημοσιεύματα του Τύπουπροκύπτει ένα σύνολο στοιχείων τα οποία χρήζουν σε κάθε περίπτωση τη δέουσα προσοχή από το Υπουργείο σας ώστε να διερευνηθούν το συντομότερο δυνατόν.
Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα παραπάνω:• Καμία σχεδόν έγκριση δαπάνης της ΕΓΟ δεν έχει αναρτηθεί μέχρι σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.• Σύμφωνα με δημοσιευθείσες πληροφορίες όλα τα έξοδα της διοργάνωσης όλων των αγώνων του πρωταθλήματος των αθλημάτων της γυμναστικής καλύφτηκαν εξ’ ολοκλήρου από τους γονείς των αθλητών και των αθλητριών.Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας με τη μέθοδο του εσωτερικού δανεισμού, ζητήθηκε σχεδόν με «έντονη» πίεση (σημ. στα δημοσιεύματα αναφέρεται «στα όρια του εκβιασμού») από τους γονείς των αθλητών και αθλητριών, αναφέροντας – σύμφωνα με καταγγελίες γονέων – πως όποιος δεν καταβάλει το αντίτιμο των αγώνων δεν θα συμμετάσχει σ’ αυτούς. Αυτό συνέβη κατά παράβαση του αθλητικού νόμου 2725/99 άρθρο 7 παρ.2 και παρά τη ρητή διαβεβαίωση ότι θα επιστραφεί, ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί.• Τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας δεν έχουν καταθέσει πόθεν έσχες (από το 2007 και ύστερα) παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται ρητά από το Ν. 2725/99.• Η σύμβαση (ιδιωτικό συμφωνητικό) της πρώην Ρωσίδας προπονήτριας Ρυθμικής Γυμναστικής Ατομικού της ΕΓΟ κας Αλία Γκαράεβα (Ιούλιος 2014 – Νοέμβριος 2014) με την ομοσπονδία δεν κατατέθηκε στην εφορία, ενώ η πρόσληψή της δεν ανακοινώθηκε στο ΙΚΑ.• Παρά το ότι η σύμβαση της κας Αλία Γκαράεβα υπογράφτηκε στις αρχές Ιουλίου 2014, η εν λόγω προπονήτρια συμμετείχε κανονικά σε υποχρεώσεις της ομοσπονδίας από τον Απρίλιο του 2014 σε Ελλάδα και εξωτερικό (συμμετέχοντας στα σχετικά ταξίδια).
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:1. Αληθεύει ότι ο πρώτος και μοναδικός απολογισμός της ΕΓΟ που δημοσιεύεται και αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της, καθόλο το χρόνο των διοικήσεων της από το έτος 2007 μέχρι σήμερα, είναι αυτός του 2014;2. Αληθεύει ότι δεν έχει αναρτηθεί το σύνολο σχεδόν των δαπανών της ΕΓΟ στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Αν ναι, τι προτίθεται να πράξει περί αυτού το Υπουργείο σας;3. Πότε είναι η τελευταία φορά και για ποιά έτη που έχει διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος στην ΕΓΟ; Η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σχετικό έλεγχο, για ποιές χρήσεις και σε ποιό χρονικό ορίζοντα;4. Αληθεύει ότι τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας δεν έχουν καταθέσει πόθεν έσχες (από το 2007 και ύστερα) παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται από τον νόμο 2725/99; Αν ναι, ποιές είναι οι πρωτοβουλίες από πλευράς του Υπουργείου σας για να λυθεί η εκκρεμότητα αυτή;5. Αληθεύει ότι η σύμβαση (ιδιωτικό συμφωνητικό) της πρώην Ρωσίδας προπονήτριας Ρυθμικής Γυμναστικής Ατομικού της ΕΓΟ κας Αλία Γκαράεβα (Ιούλιος 2014 – Νοέμβριος 2014) με την ομοσπονδία δεν είχε κατατεθεί στην εφορία, ενώ η πρόσληψή της δεν είχε ανακοινωθεί στο ΙΚΑ; 6. Αληθεύει ότι παρά το ότι η σύμβαση της κας Αλία Γκαράεβα υπογράφθηκε στις αρχές Ιουλίου 2014, η εν λόγω προπονήτρια συμμετείχε κανονικά σε υποχρεώσεις της ομοσπονδίας από τον Απρίλιο του 2014 σε Ελλάδα και εξωτερικό; Αν ναι, σε ποιά σχετικά ταξίδια (προορισμοί, ημερομηνίες) και για ποιό σκοπό είχε συμμετάσχει; Υπό ποιά ιδιότητα συμμετείχε σε αυτά τα ταξίδια; Από ποιόν καλύφθηκε το κόστος των συγκεκριμένων ταξιδιών;
Ο Ερωτών ΒουλευτήςΔημήτριος Καμμένος

Σχετικά άρθρα