Βγάζει πρωταθλητές ο ΠΑΟΚ

Θα έρθει η στιγμή που θα πανηγυρίσει η επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ τον τίτλο στην Ελλάδα μετά απο αρκετά χρόνια ανομβρίας. Δεν αργεί η στιγμή, αυτό πιστεύω. Γιατί; Μα αν διαπιστώσετε την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ θα πειστείτε για του λόγου το αληθές. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει χωρίς υπερβολή τα καλύτερα τμήματα υποδομής στην Ελλάδα. Συγκαταλέγονται τα τμήματά του, στα καλύτερα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Και δεν είναι μόνο ο τίτλος που κατέκτησε η Κ15 στα Χανιά επί του Ολυμπιακού. Είναι η φιλοσοφία που έχει περάσει στους παίκτες των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ από το 2008. Όταν πρόεδρος στην ομάδα ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Τουλάχιστον αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσω. Η επιμονή του στην ανάδειξη νέων παικτών, μέσα από την δημιουργία ισχυρών ακαδημιών, ήταν παροιμιώδης.
Δίχως υπερβολή στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, δημιουργούνται πρωταθλητές.
Ο ΠΑΟΚ παίρνει τίτλους στις ομάδες Νέων και θα έρθει η στιγμή που θα πάρει τίτλους και στην επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου. Εκεί, οδηγούμαστε, με μαθηματική ακρίβεια στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με την δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Μην ξεχνάτε πως πέρυσι τον Μάιο, η ομάδα Νέων Κ20 υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Ιβιτς κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα, η Κ17 πριν από δύο χρόνια. Φέτος, ήρθε η σειρά της ομάδας Νέων κ15, μιας ομάδας που είναι «φτιαγμένη» 100% από «υλικά» του ΠΑΟΚ.
Όλοι οι προπονητές στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα δράσης και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό. Η Κ15 που κατέκτησε το πρωτάθλημα είναι η πρώτη ομάδα που είναι 100% ΠΑΟΚ.
Αυτοί οι νεαροί παίκτες, τα ονόματα των οποίων γράφηκαν ήδη με χρυσά γράμματα με την κατάκτηση του τίτλου, έπαιξαν ποδόσφαιρο από τα πρώτα τους βήματα στον ΠΑΟΚ. Ακολούθησαν με ΠΑΟΚτσήδικη ευλάβεια τον τρόπο ποδοσφαιρικής δουλειάς και καθοδήγησης από τους προπονητές που ανέλαβαν από πολύ μικρή ηλικία να τους καθοδηγήσουν. Έγιναν, ένα «σώμα» μια «γροθιά», ανταποκρίθηκαν στις δυσκολίες, πίστεψαν στους εαυτούς τους, πίστεψαν σε αυτό που κάνουν και τα αποτελέσματα φαίνονται.
Αυτή η «φουρνιά» της Κ15 δημιουργήθηκε για να φτάσει κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα και εκεί, αρκετά από τα παιδιά της να αξιοποιηθούν και να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα. Η νέα «φουρνιά» έρχεται «φουριόζα». Και ο ΠΑΟΚ, εκτός απο φουριόζος στα τμήματα υποδομής θα έρθει φουριόζος και για την κατάκτηση τίτλων σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα