Αρχική / Ψυχολογία / Συγχώρεση / Τρόποι να ζητάς συγνώμη όταν φταις
Τρόποι να ζητάς συγνώμη όταν φταις thumbnail

Ιωάννα, αναγνώστρια του boro.gr

Τρόποι να ζητάς συγνώμη όταν φταις

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας! Ονομάζομαι Λία κι είμαι 29 ετών. Τους τελευταίους μήνες ήρθε στο χώρο εργασίας ένας νεαρός 26 ετών τον οποίο συμπάθησα από την πρώτη στιγμή. Μου ἐμοιαζε σαν άγγελος εξ ουρανού. Ήρεμη προσωπικότητα, φιλίσυχος κτλ. Το θέμα είναι ότι εγώ αν κι έχω σχέση κάποιες φορές ένιωθα κάτι παραπάνω από το επαγγελματικό ενδιαφέρον. Λόγω του ότι 1ον δεν έπρεπε να αισθλανομαι έτσι και 2ον δεν ήταν αυτό που έβλεπα εγώ (δηλαδή αποδείχθηκε αρκετά πονηρός και αρνητικός σε πολλά θέματα) έγινα αρκετά επιθετική απέναντί του με αποτέλεσμα να κοντραρόμαστε συχνά. Φεύγει μόνιμα εξωτερικό. Η τελευταία μας επικοινωνία δεν ήταν και η καλύτερη. Τσακωθήκαμε. Δε θέλω να φύγει και να είμαστε έτσι. Θέλω να επανορθώσω αλλά έχω πρόβλημα επικοινωνίας και ντρέπομαι να εκφράζομαι . Τι θα μπορούσα να κάνω; Σε 3 μέρες φεύγει. Ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Κατερίνα Δημητρίου


Κατερίνα Δημητρίου


Δεν θέλετε να τον χάσετε από την ζωή σας αλλά δεν είναι πολύ ξεκάθαρο το γιατί.


Το καλύτερο για σας, όπως λέτε εσείς η ίδια, είναι να προσπαθήσετε να επαναφέρετε μια καλής ποιότητας επικοινωνία μεταξύ σας. Μερικές λέξεις δεν μπορούν δυστυχώς να αλλάξουν την έλξη ή τα συναισθήματά του για σας. Θα πρότεινα όμως νακινηθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση:


Ξεκαθαρίστε τον στόχο σας, για ποιόν λόγο ενδιαφέρεστε να συνεχίσετε την επικοινωνία μαζί του. Το θέλετε λοιπόν για να είναι όλα πιθανά μεταξύ εσάς και εκείνου; ή δεν θέλετε να σχηματίσει μια κακή εικόνα για σας;


Προσπαθήστε να δείτε μέσα από την δική του οπτική και αποφύγετε να ασχοληθείτε με το πόσο δίκαιο είχατε εσείς και σε τι ακριβώς. Εάν γνωρίζει ότι εσείς είστε σε σχέση και δεν έχετε γίνει ξεκάθαρη για το τι θέλετε μαζί του εκτός από ένα απροσδιόριστο φλερτ, μάλλον είναι αναμενόμενο να μην σας έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.


Υιοθετήστε μια προσέγγιση μέσα από την οποία δείχνετε ξεκάθαρα εκτίμηση και σεβασμό στην προσωπικότητά του και υποστήριξη στις κινήσεις που κάνει για το μέλλον του.


Εάν σκεφτείτε μέσα από την δική του οπτική και ξεκαθαρίσετε τον δικό σας στόχο, ίσως θα είναι πιο εύκολο για σας να του επικοινωνήσετε τα όσα θέλετε. Οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις σίγουρα δεν το κάνουν πιο εύκολο. Μην φοβάστε να είστε ειλικρινής, να παραδεχθείτε ότι "ξεφύγατε", ίσως να είναι η μόνη σας ευκαιρία μαζί του.


Επικοινωνήστε μαζί του και προσπαθήστε να τον φέρετε πάλι μέσα στην ζωή σας. Στείλτε ένα μήνυμα στο κινητό, ένα σημείωμα μέσω email, ακόμα καλύτερα πάρτε τον τηλέφωνο εάν δεν θέλει να σας συναντήσει σε φυσικό χώρο. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θέλει να σας δει ή να σας ακούσει, να είστε σύντομη στο σημείωμα που θα του στείλετε και να απολογηθείτε για την συμπεριφορά σας (όχι για την προσωπικότητά σας "είμαι κάπως έτσι…"). Εάν μπορείτε, κινήστε με κάτι ή κάποια πληροφορία την περιέργειά του για να του δώσετε το κίνητρο να επικοινωνήσει μαζί σας στο μέλλον. Σε περίπτωση που καταφέρετε να τον δείτε από κοντά, ενισχύστε την γοητεία σας αλλά αποφύγετε να τον φλερτάρετε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X