Γεωργιάδης… για όλα

Για όλα τα φλέγοντα ζητήματα, αγωνιστικά και μη, που απασχολούν τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο τεχνικός του “Δικεφάλου του Βορρά” αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας, στην γκρίνια στην εξέδρα ενώ ρωτήθηκε για τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη προς τον ίδιο αλλά και για τη ρύθμιση των χρεών της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γεωργιάδης στους εκπροσώπους του Τύπου:
Για το πόσο ικανοποιημένος είναι το τελευταίο διάστημα από τους παίκτες του: «Αυτό που ήθελα να δω είναι αν υπάρχει συγκέντρωση και διάθεση των παικτών κάθε μέρα στην προπόνηση. Αυτό κοιτάς πρώτα και θα έλεγα ότι είμαι ικανοποιημένος. Έχουν διάθεση για να τρέξουν και να μάθουν τι ζητάμε. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη είδα αρκετά πράγματα απ’ αυτά που δουλέψαμε. Είναι αλήθεια ότι αυτοί που έλειπαν δεν ήταν στο ίδιο σημείο με τους υπόλοιπους, τόσο στα τρεξίματα, όσο και στο κομμάτι της αγωνιστικής ταυτότητας. Αυτό, όμως, είναι φυσιολογικό».
Για το πως θέλει να δει τον ΠΑΟΚ να παίζει: «Κατά την γνώμη μου ο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας και το κοινό εδώ, θα πρέπει να είναι μία ομάδα που να πρεσάρει ψηλά, να “πνίγει” τον αντίπαλο να βγαίνει γρήγορα στις αντεπιθέσεις και να έχει την κατοχή της μπάλας. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Εγώ τώρα προσπαθώ ο ΠΑΟΚ να παίζει για να κερδίζει τα παιχνίδια».
Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ: «Αναλύσαμε τα 40 γκολ που δεχθήκαμε, που αποτελεί ρεκόρ. Δεν είναι φυσιολογικό, αν σκεφτείς τουλάχιστον στην άμυνα ποιοι παίκτες παίζουν. Είναι δυσανάλογο της ποιότητάς τους και του ονόματός τους. Από τις 40 φορές η εστία μας έχει παραβιαστεί τις 16 από τρανζίσιον, δηλαδή, από μετάβαση στην άμυνα και άλλες οκτώ από τυφλές μπαλιές στην άμυνα, όπως ήρθε και στον Πανθρακικό το δεύτερο γκολ. Και στα τρία παιχνίδια που είμαστε εδώ δεν δεχθήκαμε αντεπιθέσεις, άσχετα αν χάσαμε ένα παιχνίδι με μεγάλο σκορ. Το έχουν καταλάβει ήδη οι παίκτες. Από εκεί και πέρα και με την Ξάνθη μέχρι το 70′ είχαμε στιγμές που η ομάδα δούλευε καλά, ήταν κοντά οι γραμμές και οι ποδοσφαιριστές είχαν διάθεση στο αμυντικό κομμάτι».
Για το εάν τελικά στην Ελλάδα την διαφορά την κάνουν οι καλές αμυντικές επιδόσεις: «Την διαφορά στην Ελλάδα την κάνουν οι μπροστινοί παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Βιείρίνια στον ΠΑΟΚ και ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό. Επειδή οι περισσότερες ομάδες συγκεντρώνονται σε αυτό το κομμάτι, αν έχεις δύο τρεις παίκτες που να ξεκλειδώνεις αυτές τις ομάδες θα σου κάνουν την διαφορά. Γιατί όπως σας έχω πει στην Ελλάδα όποια ομάδα προηγείται συνήθως κερδίζει, ειδικά αν πρόκειται για μεγάλη ομάδα».
Για το ποια από τις τρεις χρονιές που ανέλαβε ήταν η πιο δύσκολη: «Πέρσι ήταν πολύ δύσκολα. Έπρεπε να χειριστείς πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, υπήρχε και το Μουντιάλ μπροστά και θέλοντας και μη το μυαλό των Ελλήνων ήταν αλλού. Είχαμε και πολλούς δανεικούς που ήξεραν ότι θα φύγουν το καλοκαίρι. Όλους αυτούς για να τους πείσεις να παίξουν ήταν δύσκολο. Φέτος δεν έχουμε τέτοια θέματα, οι πιο πολλοί θα είναι εδώ και του χρόνου, οπότε είναι πιο εύκολο να τους πείσεις ότι εάν πετύχουν τον στόχο τους, θα παίζουν του χρόνου Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, πέρσι υπήρχε μεγαλύτερη ατομική ποιότητα. Οι χαρακτήρες, πάντως, φέτος είναι καλύτεροι, δεν το συζητάμε».
Για το πρόβλημα που δημιουργείται με την συμμετοχή του Νομπόα στα πλέι οφ λόγω Κόπα Αμέρικα: «Είναι δύσκολο. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις αν δεν έχουμε τον Νομπόα, δεν θα έχουμε και τον Τζιόλη, ο οποίος δύσκολα θα παίζει Κυριακή-Τετάρτη».
Για την στήριξη από τον Ιβάν Σαββίδη: «Με τιμάει ο μεγαλομέτοχος με την στήριξή του. Ξέρω ότι μου έχει εμπιστοσύνη, αυτό με γεμίζει με μεγάλη ευθύνη και απέναντί του και απέναντι στην ομάδα. Ελπίζω να του το ανταποδώσω».
Για το τελικό συμπέρασμα του μετά τις αποδοκιμασίες της κερκίδας προς τον Τζαβέλλα: «Αυτή η ομάδα τα έχει αυτά. Εχει ξαναγίνει. Θυμάστε τι τράβηξε ο Αθανασιάδης πριν από δύο χρόνια, τι τραβάει ο Σαλπιγγίδης, τι τράβηξε ο Κάτσε. Εμείς που θέλουμε να είμαστε εδώ θα πρέπει να το υποστούμε και να κάνουμε το καλύτερο, ώστε αυτοί που θέλουν να έρθουν και να στηρίξουν να γίνουν ακόμη πιο πολλοί και αυτοί που αποδοκιμάζουν αυτή τη στιγμή για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω να υποστηρίξουν και αυτοί την ομάδα».
Για το εάν ένας τίτλος θα φέρει ηρεμία στις τάξεις της ομάδας: «Σίγουρα ένας τίτλος θα βοηθήσει. Ο κόσμος, πάντως, θέλει να δει μια ομάδα όπως την ονειρεύεται, άσχετα αν πάρει τίτλους ή όχι».
Για τις φιλοδοξίες του στην τρίτη του παρουσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ: «Δεν γνωρίζω, δεν έχει νόημα να πω τώρα. Κάθε εμπειρία σίγουρα, πάντως, σε ωριμάζει. Το περιβάλλον του ΠΑΟΚ το γνωρίζω, αφού ακόμη και όταν έλειπα ήμουν κάθε Κυριακή στο γήπεδο, ενδιαφερόμουν, διάβαζα και έβλεπα την ομάδα. Οι εμπειρίες ως προπονητής ξαναλέω σίγουρα μετράνε. Θυμάμαι την πρώτη χρονιά έκανα λάθη. Φέτος, ωστόσο, νιώθω ότι είμαι σε καλό επίπεδο».
Για τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας: «Περιμένω να βελτιωθούμε, αν και θαύματα δεν γίνονται. Είναι 7 Απριλίου αυτή τη στιγμή, όλες οι ομάδες δουλεύουν 7-8 μήνες και η δικιά μας. βέβαια, το ίδιο, θα δούμε».
Για το εάν φέτος οι ομάδες της Super League είναι πιο δυνατές: «Βλέπω τον Αστέρα φέτος πιο δυνατό. Έχει, πλέον, και την εμπειρία του Europa League. Έπαιξε απέναντι σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη και αυτό ανέβασε την αυτοπεποίθησή τους. Πάντως, και ο Αστέρας έκανε μεγάλη κοιλιά φέτος. Και εμείς πέρσι είχαμε παίξει μέχρι τα πλέι οφ τα περισσότερα παιχνίδια. Όταν μία ομάδα έχει αγωνιστεί 60 ματς και μετά έχει πλέι οφ σίγουρα αυτό δεν είναι συν, είναι πλην. Όσον αφορά το πως μπορεί μία ομάδα να έχει διάρκεια καθ΄όλη την σεζόν δεν μπορώ να κρίνω, δεν ήμουν εδώ πριν. Τώρα αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να βελτιωθούμε».
Για την πτώση του ΠΑΟΚ μετά την μείωση του σκορ από την Ξάνθη στον περασμένο αγώνα: «Στο 2-0 είχαμε ευκαιρίες για το 3-0. Μετά το γκολ της Ξάνθης αρχίσαμε να χάνουμε μέτρα στο γήπεδο και δεν δουλεύαμε όπως το κάναμε επί 60-65 λεπτά. Ολα ξεκινούν από τα άσχημα αποτελέσματα. Οι παίκτες έφτασαν κοντά στη νίκη, αυτό φαινόταν και μετά άρχισαν σιγά σιγά να φοβούνται. Αν και δεν είναι ντροπή να χάνεις μέτρα στο γήπεδο. Σας είπα ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι αλλιώς, αλλά τώρα πρέπει κοιτάμε το αποτέλεσμα. Και μέτρα να χάσεις αν ο αντίπαλος δεν σου κάνει φάσεις και εσύ βγαίνεις και κρατάς την μπάλα λίγο παραπάνω απ’ όσο το κάναμε εμείς, από το να την κλοτσάμε μόνο, πάλι δεν θα είχαμε πρόβλημα».
Για το τι εννοούσε όταν μίλησε για ανισορροπία στο ρόστερ: «Είμαστε γεμάτοι αμυντικούς και μπροστά έχουμε πολλούς κεντρικούς επιθετικούς. Δεν έχουμε πολλά κεντρικά χαφ και πολλά εξτρέμ, είναι κάτι που το γνωρίζετε, δεν αποτελεί μυστικό».
Για το πόσο βοηθά έναν προπονητή να έχει ισχυρά αποδυτήρια: «Δεν πιστεύω σε αυτό που λέγεται στην Ελλάδα για οικογενειακό κλίμα. Μόνο στην Ελλάδα το ακούω αυτό, εκτός εάν μου πείτε ότι στην Ρεάλ Μαδρίτης έχουν οικογενειακό κλίμα. Εγώ πιστεύω στον επαγγελματισμό των παικτών και στη δουλειά. Αν έρθουν οι νίκες υπάρχει καλό κλίμα, όταν χάνει μία ομάδα ακούγονται διάφορα. Είναι καλά τα αποδυτήρια φέτος από χαρακτήρες, ελπίζω να τα βρίσκουν εκεί μέσα. Το βασικό, όμως, είναι να τα βρουν στο γήπεδο».
Για τις εκθέσεις που του παρέδωσαν οι παίκτες: «Δεν θέλω να σας πω, είναι για μένα. Υπήρχαν και 5-6 πράγματα που σε βοηθούν να δεις πιο αληθινά την κατάσταση, όπως την βλέπουν οι παίκτες».
Για την αίσθηση που του αφήνει όταν διαβάζει ότι διαιτητές κατηγορούνται για σκάνδαλα: «Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μυστικό το ποιον καθενός. Ακούω προπονητές να λένε δεν θέλουμε να σχολιάσουμε την διαιτησία. Μα, και η δουλειά των προπονητών κρίνεται απ’ αυτούς. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που βοηθιούνται και άρα οι προπονητές είναι καλοί, οι παίκτες είναι καλοί. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και στην Ελλάδα έχουμε δει πάρα πολλά. Στα περσινά πλέι οφ η αντιμετώπιση της διαιτησίας απέναντί μας ήταν πολύ κακή. Αν σκεφτώ, για παράδειγμα, το πρώτο γκολ εδώ του Αστέρα, μετά από φάουλ στον Σκόνδρα ή που έδωσε πέναλτι στο 92′ στον Ατρόμητο. Ελπίζω να κάνουν σωστά την δουλειά τους».
Για το εάν ετοιμάζεται η ομάδα και για την νέα σεζόν και πόσο συμμετέχει ο ίδιος στον προγραμματισμό: «Θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός, άσχετα τι θα γίνει το καλοκαίρι. Κάποιες κινήσεις, ωστόσο, έχουν γίνει σε σχέση με άλλες χρονιές. Συμφωνώ, όμως, ότι θα έπρεπε να ασχολούμασταν πιο έντονα για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει, πάντως, και ένα κενό με τον τεχνικό διευθυντή».
Για το πως βλέπει την διαχείριση του ΠΑΟΚ απέναντι στην διαιτησία και εάν η συζήτηση γύρω απ’ αυτό επηρεάζει την ομάδα: «Ο ΠΑΟΚ δεν ασχολείται τόσο πολύ. Και με τον προηγούμενο προπονητή προσπαθούσαν να διαχειριστούν όσο μπορούσαν καλύτερα αυτή την κατάσταση, που σε κάποια στιγμή ήταν και πολύ έντονη. Ακόμη και την φετινή χρονιά πείτε μου εσείς με μία διαιτησία 50-50 πως θα ήταν ο βαθμολογικός πίνακας. Ίσως ο ΠΑΟΚ να είχε 7-8 βαθμούς περισσότερους και άλλες ομάδες 7-8 βαθμούς λιγότερους. Γιατί εδώ ξεχνιόμαστε πολύ εύκολα. Κάποια στιγμή χάνεις γιατί ο διαιτητής θέλει να σου δημιουργήσει πρόβλημα. την άλλη κάνεις μία κακή εμφάνιση και δεν βλέπουμε τι έχει μεσολαβήσει για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».
Για το αν από την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στα αποδυτήρια κατάλαβαν ότι η πρωτιά στα πλέι οφ θα δώσει το έναυσμα για μεγάλες αλλαγές στην ομάδα: «Νομίζω όπως και να έχει ο μεγαλομέτοχος έχει διάθεση να φτιάξει και να αλλάξει πράγματα. Άσχετα από το αποτέλεσμα».
Για το εάν υπάρχει φθορά στον ίδιο: «Δεν θα περίμενε κανείς ότι θα αλλάξει αυτά τα ονόματα ο ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο και όμορφο να αλλάζει ο ΠΑΟΚ προπονητές. Από εκεί και πέρα αυτή είναι η κατάσταση τώρα, εγώ την αντιμετωπίζω και κοιτάω να κάνω σωστά την δουλειά μου».
Για το εάν εισπράττει το κλίμα ότι η ρύθμιση των χρεών θα φέρει και αλλαγή σελίδας στην ομάδα: «Εμείς στην ομάδα δεν το καταλαβαίνουμε. Αλλά γνωρίζω ότι για τον μεγαλομέτοχο και τις κινήσεις του στην Ελλάδα ήταν τεράστιο θέμα. Για να τον φρενάρει ή να τον οδηγήσει μπροστά».

Σχετικά άρθρα