Μπακάκης: «Να γίνω το μόνιμο δεξί μπακ της ΑΕΚ»

Τον απολογισμό της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ έκανε ο Μιχάλης Μπακάκης. Ο διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα της “Ένωσης” αλλά και στα ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ενώ δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την κλήση του στην Εθνική ομάδα. «Να γίνω το μόνιμο δεξί μπακ της ΑΕΚ», είπε χαρακτηριστικά αναφορικά με τον προσωπικό του στόχο.
Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα “Ώρα των Σπορ”:
Για τη φετινή σεζόν: «Πιστεύω πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Να βγούμε πρώτοι στην κατηγορία, να πάρουμε διαφορά για τα play offs και μπορώ να πω μέχρι στιγμής κρίνεται επιτυχημένη. Έχουμε δείξει πως η ομάδα έχει βρει ρυθμό, παίζει καλό ποδόσφαιρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και πιστεύω να έχουμε αντίστοιχη πορεία στα play offs και αυτή μας η εικόνα να παραμείνει σαν μια βάση, για τη νέα χρονιά που θα μας βρει στη Super League. Υπήρξαν κάποια δύσκολα ματς που είχαμε να διαχειριστούμε λίγο διαφορετικές καταστάσεις, αλλά τα ξεπεράσαμε, παραμένουμε αήττητοι στο πρωτάθλημα, φτάσαμε μακριά στο Κύπελλο και παρότι αποκλειστήκαμε με άσχημο τρόπο, νομίζω πως ήμασταν καλοί».
Για τα παιχνίδια του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Ήταν ένα μεγάλο ματς. Ένα ντέρμπι που το θέλαμε πολύ. Ήταν μεγάλη η χαρά να βλέπεις το γήπεδο γεμάτο, με τόσο κόσμο. Είναι λυπηρό το ότι δεν καταφέραμε να τους ευχαριστήσουμε και να προκριθούμε γιατί και εμείς το θέλαμε πολύ. Εμείς είμαστε μια ομάδα που τώρα χτίζεται, αλλά τους κοντράραμε στα ίσια και δείξαμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας. Αν ήμασταν φέτος στη Super League, θα ήμασταν σίγουρα στις πρώτες θέσεις».
Για την κλήση του στην εθνική και τους στόχους του για το μέλλον: «Δεν μπορώ να πω πως το περίμενα τόσο γρήγορα. Θεωρούσα ότι θα ερχόταν από τη νέα σεζόν, με την ΑΕΚ στη Super League. Αλλά το ότι έγινε από τώρα είναι πολύ θετικό και για μένα και για την ομάδα μου, που από τη Football League έχει κιόλας δύο διεθνείς παίκτες και θα ακολουθήσουν κι άλλοι πιστεύω. Γιατί αυτό δίνει κίνητρο και στους συμπαίκτες μου να προσπαθήσουν περισσότερο για να φτάσουν και εκείνοι εκεί. Στόχος μου από ‘δω και πέρα είναι να καθιερωθώ στην ΑΕΚ και από ‘κει και πέρα να φτάσουμε την ΑΕΚ όσο πιο ψηλά γίνεται. Να γίνω το μόνιμο δεξί μπακ της ΑΕΚ και αν γίνεται, να έρθει και μια πρόταση από το εξωτερικό κάποια στιγμή, που αποτελεί νομίζω στόχο κάθε ποδοσφαιριστή».

Σχετικά άρθρα