«Μπορούμε να χτυπήσουμε τους αιώνιους»

Ο Άρης έγινε αουτσάιντερ για μια θέση στην τετράδα, γιατί έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους τους διεκδικητές, ενώ ο Κώστας Χαρίσης παραδέχθηκε ότι οι κίτρινοι έχουν βγει από τον καλό αγωνιστικό ρυθμό τους.
Ο σέντερ του Άρη μετά το προχθεσινό φιλικό με τον ΚΑΟΔ υποστήριξε αρχικά πως “έχουμε βγει εκτός ρυθμού, προσπαθούμε σιγά σιγά να μπούμε στη νοοτροπία αγώνων. Είναι δύσκολο όταν έχεις μεγάλο κενό προπονήσεων ή κάνεις μόνο προπονήσεις για την ψυχολογία των αθλητών. Η Δράμα ήταν πιο έτοιμη στο φιλικό που παίξαμε και γι’ αυτό χάσαμε”.
Ρωτήθηκε αν έχει καταντήσει εκνευριστικό να υπάρχουν τόσο μεγάλες διακοπές στο πρωτάθλημα μέσα σε μια σεζόν και απάντησε: “Σίγουρα! Αυτό ακριβώς… Χάνει το ρυθμό της η ομάδα και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, είχαμε κι άλλο κενό. Ευτυχώς δουλεύουμε σε καλούς ρυθμούς και πιστεύω ότι θα αναπληρώσουμε το κενό αυτό”.
Για το αν θα επηρεαστεί η ομάδα ενόψει των επόμενων κρίσιμων και δύσκολων αγώνων σχολίασε πως “δεν θα είμαστε όπως ήμασταν πριν την διακοπή, αλλά θα κοιτάξουμε αυτή τη διαφορετικότητα να τη μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλω να πιστεύω ότι θα δείξουμε τον καλό μας εαυτό”.
Παραδέχθηκε ότι ο Άρης έχει μειονέκτημα έναντι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για μια θέση στην πρώτη τετράδα, κυρίως βάσει προγράμματος: “Είναι ξεκάθαρο αυτό. Έχουμε τους δύο μεγάλους εδώ μέσα. Είναι παιχνίδια που πρέπει να παλέψεις πολύ για να τα χτυπήσεις, οι υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για τρίτη και τέταρτη θέση δεν έχουν τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να χτυπήσουμε κάθε παιχνίδι και να κάνουμε τη… σούμα στο τέλος”.
Για το ότι ο Άρης έχει παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο και κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό ο Χαρίσης είπε ότι “αν πετύχουμε να έχουμε μια πολύ καλή εμφάνιση και ο αντίπαλός μας για κάποιο λόγο δεν παίζει αρκετά καλά, μπορούμε σίγουρα να χτυπήσουμε τα παιχνίδια. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν έρθει αποτελέσματα τέτοια στο παρελθόν από πολύ μικρότερες ομάδες, πόσο μάλλον για τον Άρη…”.
Ρωτήθηκε που θα πρέπει να εστιάσει η ομάδα του Άρη την προσοχή της για να βελτιωθεί ενόψει του φινάλε της χρονιάς και δήλωσε ότι “πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλή, πιεστική άμυνα, όπως ήδη κάνουμε. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην επίθεση και στο πέντε εναντίον πέντε και στους αιφνιδιασμούς”.
ΠΗΓΗ: pressaris.gr

Σχετικά άρθρα