Το ντέρμπι που πλήγωσε τον Παναθηναϊκό

Τρομακτική είναι η οικονομική ζημιά που υπέστη ο Παναθηναϊκός για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι υπολογίζεται ότι χάνουν περίπου 450.000-500.000 ευρώ καθώς πέραν του προστίμου των 100.000 ευρώ που τους επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, δεν αποκόμισαν και τα σημαντικά έσοδα (εκτιμώνται κοντά στις 250-300.000 ευρώ) που θα είχαν στα παιχνίδια που ακολούθησαν με τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης και διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ έπεται ένα ακόμη ματς -αυτό με την Ξάνθη στη Λεωφόρο- χωρίς παρουσία οπαδών.

Κι όλα αυτά σε μια εποχή που τα χρήματα δεν περισσεύουν στο ταμείο της ΠΑΕ. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι πρότινος 450.000 ευρώ κόστιζε το ετήσιο συμβόλαιο του πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας Μάρκους Μπεργκ ή συνολικά τα συμβόλαια των Νάνο, Ατζαγκούν, Καρέλη και Λαγού!

Εξίσου σημαντικές ωστόσο υπήρξαν και οι αγωνιστικές επιπτώσεις στην ομάδα καθώς όχι μόνο αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί (ουσιαστικά η νίκη επί του Ολυμπιακού), που επί της ουσίας έθεσαν την ομάδα εκτός τίτλου, αλλά οι Πράσινοι βγήκαν τελείως εκτός ρυθμού, όπως έδειξαν οι τρεις διαδοχικές γκέλες με Ατρόμητο, Βέροια και Αστέρα.

Σχετικά άρθρα