Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τις αμοιβές των "Πρωταγωνιστών" στην ΕΡΤ ζητά ο Νικολόπουλος
Τις αμοιβές των "Πρωταγωνιστών" στην ΕΡΤ ζητά ο Νικολόπουλος thumbnail

Τις αμοιβές των "Πρωταγωνιστών" στην ΕΡΤ ζητά ο Νικολόπουλος


Επαναφέρει τη συζήτηση για την αμοιβή του Σταύρου Θεοδωράκη την εποχή που ήταν στην ΕΡΤ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος. Με ερώτησή του προς τον υπουργό Επικρατείας, ζητάει να ενημερωθεί αν είχε σύμβαση στην παλιά ΕΡΤ ύψους 3.000.000 ευρώ, ζητώντας ταυτόχρονα να κατατεθούν οι σχετικές συμβάσεις και τα αντίστοιχα τιμολόγια-αποδείξεις. Στην περίπτωση που οι συμβάσεις δεν ήταν στο όνομα του επικεφαλής του Ποταμιού αλλά σε εταιρεία παραγωγής, ζητάει να κατατεθούν τα στοιχεία της εταιρείας παραγωγής και το ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου της.


Από την πλευρά του Σταύρου Θεοδωράκη, αναφέρεται πως ο μηνιαίος μισθός του στην ΕΡΤ το 2000 ήταν γύρω στα 3,5 εκατ. δρχ. (10.000 ευρώ), με μέσο όρο αμοιβής 460 ευρώ ανά εκπομπή. Δηλώνεται πως δεν λάμβανε ο ίδιος 23.490 ευρώ και ότι αυτό ήταν το συνολικό κόστος της εκπομπής για την ΕΡΤ, δηλαδή όλο το μπάτζετ (δημοσιογράφοι, μοντάζ, κάμερες, ταξίδια κ.λπ.). Τονίζεται ακόμη πως οι "Πρωταγωνιστές" ήταν η εκπομπή με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα και τα περισσότερα διαφημιστικά έσοδα τότε στην ΕΡΤ. Ήταν αυτή που εγκαινίασε τη ζωντανή νυχτερινή ζώνη της ΕΡΤ και έφερε τις "διαφημίσεις αυτοκινήτου", έχοντας ποιοτικό κοινό.


Θυμίζουμε πως η συνεργασία του Σταύρου Θεοδωράκη με την ΕΡΤ ξεκίνησε επί διοίκησης Πάνου Παναγιώτου και συνεχίστηκε και μετά το 2002, όταν ανέλαβε ο Άγγελος Στάγκος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πήγε στην ΕΡΤ σπάζοντας το συμβόλαιό του με το Mega την εποχή της κυριαρχίας του Κώστα Σημίτη και το 2003, που μπορούσε να μονιμοποιηθεί στην ΕΡΤ, αποχώρησε ξανά για τα ιδιωτικά κανάλια, αναλαμβάνοντας για ένα μικρό διάστημα τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης του Alpha.


Μετά τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε ο Στ. Θεοδωράκης κυρίως από τους ΑΝΕΛ, ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης κάλεσε τον Νίκο Παππά να καταθέσει, εν όψει της επικείμενης συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, τις συμβάσεις όλων των υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών και κυβερνητικών παραγόντων που συνδέονταν επαγγελματικά με την ΕΡΤ.


ΠΗΓΗ: typologies.gr/ koutipnadoras


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X