«Λαμπάδα» στον Όμπλακ για Ατλέτικο

Πίεσε η Ρεάλ από την αρχή στο «Βιθέντε Καλντερόν», αλλά ο τερματοφύλακας των «ροχιμπλάνκος» κράτησε το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Βιθ’εντε Καλντερόν». Καλύτερη η «βασίλισσα», ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, χάλασε το ματς στο δεύτερο μέρος, με τον Μάντζουκιτς να… ματώνει σε φάση που ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι…
Η Ατλέτικο Μαδρίτης ξεκίνησε με 4-4-2, με τον Γκρίεζμαν να είναι δεύτερος επιθετικός με τον Μάντζουκιτς. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, όπως είχε γίνει γνωστό, ξεκίνησε τον Όμπλακ στο τέρμα, αλλά και τον Μάντζουκιτς στην επίθεση. Στο βασικό σχήμα επέστρεψε ο Γκοντίν. Ο Κάρλο Αντσελότι κατέληξε τελικά στον Χάμες Ροντρίγκες αντί του Ίσκο, για τον ρόλο του δημιουργικού μέσου, με την «βασίλισσα» να… ακολουθηθεί το αγαπημένο της 4-3-3!
Στο πρώτο μέρος, η μόνη που είχε ευκαιρίες ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης και οι «ροχιμπλνάκος» δεν δέχτηκαν γκολ, λόγω των επεμβάσεων του Όμπλακ. Μια τελική είχαν οι «ροχιμπλάνκος». Οι «μερέχνες» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2′ αουτ του Καρβαχάλ, μπλόκαρε ο Όμπλακ…Στο 4’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Μπέιλ, με τον Ουαλόνα βγαίνει σε θέση τετ α τετ, αλλά έσωσε ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο…Ο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ στο 9’, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Όμπλακ. Μετά το 15’ έπεσε  ο ρυθμός στο «Βιθέντε Κλαντερόν», με τον Μπέιλ να μην μπορεί να πιστέψει ακόμα το τετ α τετ που έχασε…Μετά το 25’ η Ρεάλ κέρδισε ξανά μέτρα, αλλά οι γηπεδούχοι τους… σταματούσαν και με φάουλ! Στο 31’ σούταρε ο Μπέιλ από μακριά, απομάκρυνε δύσκολα ο Όμπλακ. Η Ατλέτικο μέχρι και το 34’ δεν είχε καμία τελική στο ματς και οι παίκτες της κοιτούσαν να βρουν τον Μάντζουκιτς στο κεφάλι…Στο 37’ είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ρεάλ. Ο Χάμες Ροντρίγκες πήγε να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ με πανέξυπνο σουτ (με  εξωτερικό φάλτσο) έξω από την περιοχή, αλλά έδιωξε πολύ δύσκολα ο Όμπλακ. Στο ίδιο λεπτό είχαμε και την πρώτη τη φάση για την Ατλέτικο. Σούταρε ο Γκριεζμάν από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε ο Κασίγιας. Στο 39′ σουτ Μόντριτς πέρασε λίγο πάνω απ’ την εστία, ενώ στο 43’΄προσπάθεια ξανά του Χάμες Ροντρίγκες… έβγαλε ο Όμπλακ. Ακολούθησε νέο-άστοχο-σουτ για την «βασίλισσα»… Ήταν μια μεγάλη φάση για την Ρεάλ, με τη μπάλα να περνάει πρώτα από τους Βαράν και Μπενζεμά σε αντεπίθεση…
Η Ατλέτικο απείλησε πρώτη στο 49’… Μετά από σέντρα του Χουάν Φραν αστόχησε σε κεφαλιά του Τουράν…Στο το ματς χάλασε…  Χτύπησε ο Μάντζουκιτς! Ο Κροάτης άσος μάτωσε μετά από μονομαχία με τον Σέρχιο Ράμος και στους «ροχιμπλάνκος»… φώναζαν για πέναλτι στην συγκεκριμένη φάση. Δεν δόθηκε κάτι και στο 57’ μακρινό σουτ του Κρόος, μπλόκαρε και πάλι ο Όμπλακ!Ο Μάντζουκιτς από την προηγούμενη φάση είχε πολλά νεύρα, ενώ πήγε στον πάγκο για να τους προσφερθούν ξανά οι πρώτες βοήθειες… Στο 63’ είχαμε καβγά ανάμεσα στον Καρβαχάλ και τον Μάντζουκιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Κροάτης πέταξε κάτω τον Ισπανό αμυντικό, ο οποίος… έδωσε μπουνιά στον αντίπαλό του, αλλά οι διαιτητές δεν είδαν τίποτα… Στο 71’ ο Μάντζουκιτς έκανε σκληρό φάουλ στον Καρβαχάλ. Ο Κροάτης φαινόταν εκνευρισμένος, θα μπορούσε να μπει κάποιος ότι άσος της Ατλέτικο ρισκάρει την αποβολή του… Ο Γκοντίν σούταρε στο 81’, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άου και στο 87’ ο Τόρες έκανε ωραίες προσποιήσεις πάνω στον Σέρχιο Ράμος. Στη συνέχεια έπεσε στην περιοχή, αλλά σωστά ο διαιτητής σωστά δεν έδωσε κάτι…Στο τέλος η Ρεάλ και με τις αλλαγές που έκανε προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν. Στο 90’ ο  Μάντζουκιτς έκανε το ευθύβολο σουτ από καλή θέση, η μπάλα βρήκε πάνω  στον Βαράν και… κόπηκε η πορεία της τελευταία στιγμή… Στο 90’+2 ο Ρονάλντο γύρισε τη μπάλα από πλάγια θέση και μπλόκαρε ο Όμπλακ!
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)Γήπεδο: «Βιθέντε Καλντερόν»…Οι συνθέσειςΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Αρντά Τουράν, Κόκε (83′ Τόρες), Γκριεζμάν (77′ Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς.ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ (85′ Αρμπελόα), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (76′ Ίσκο).

Σχετικά άρθρα