Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Το μήκος του πέους και η ανησυχία του άνδρα
Το μήκος του πέους και η ανησυχία του άνδρα  thumbnail

Αλέξης, 16 ετών

Το μήκος του πέους και η ανησυχία του άνδρα

Aναγνώστης μας ρωτά: 


Γεια σας ειμαι 15, 5 χρονων και το πεος μου σε στυση ειναι 14 εκατοστά ειναι φυσιολογικο; Δε θα επρεπε να ηταν πιο μεγαλο;


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απαντά ο Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος και Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου Ζήσης Παπαθανασίου. 

Το μέγεθος του πέους που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικό για την ηλικία σου. Το μέγεθος αυξάνει μέχρι να συμπληρωθεί η ήβη, δηλαδή μέχρι τα 18 χρόνια. Η μέτρηση γίνεται από τη ρίζα του πέους, πιέζοντας τον μετρητή μέχρι το κόκαλο και όχι από την επιφάνεια του δέρματος.

 

Διαβάστε επίσης 

Μήπως έχω μικρό πέος; Η διαφορετικότητα στην κατασκευή και εμφάνιση των γεννητικών οργάνων του ανθρώπου υπακούει στους ίδιους κανόνες με τη διαφορετικότητα που παρουσιάζουν και άλλα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Όσο διαφορετικά λοιπόν μπορεί να είναι τα δάχτυλα, οι μύτες ή τα αυτιά των ανδρών, άλλο τόσο διαφορετικά μπορεί να είναι και τα πέη τους.

Ενώ όμως το ενδιαφέρον των ανθρώπων σπάνια εστιάζεται στο μέγεθος και την αισθητική επιμέρους οργάνων και χαρακτηριστικών του ανδρικού σώματος, τα τελευταία είκοσι χρόνια επιχειρήθηκε μια άμεση σύνδεση του μεγέθους του πέους με τον ανδρισμό. Η συσχέτιση αυτή οδήγησε πολλούς άνδρες κάθε ηλικίας στην αμφισβήτηση του ανδρισμού τους μέσα από το μέγεθος του πέους, το οποίο συνδέθηκε άμεσα με την ποιότητα της στύσης και την ποιότητα του σεξ. Είναι βέβαια σαφές ότι το μέγεθος δεν αποτελεί κύρια προϋπόθεση για τη σεξουαλική ικανοποίηση των δύο συντρόφων.

Οι πορνοταινίες δημιούργησαν στους άνδρες δύο ειδών φοβίες. Η πρώτη αφορά το μέγεθος του πέους και η δεύτερη τον όγκο της εκσπερμάτισης. Σημαντικότερη από τις δύο η πρώτη, που ευοδώνει την ανασφάλεια και κάνει τους άνδρες να ψάχνονται.

Αν κρίνει κανείς από τα όσα λέγονται μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, όσα γράφονται στις ειδικές και μη στήλες των περιοδικών και το μεγάλο αριθμό ανδρών που καταφεύγει στους γιατρούς για το μήκος του πέους, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι το ανθρώπινο αυτό όργανο παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από άνδρα σε άνδρα!

Σύμφωνα με τα αποτέλεσματα μελέτης του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του πέους για την ελληνική φυλή σε πλήρη στύση ποικίλλει από 10 έως 20 εκατοστά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών βρίσκεται κάπου στο ενδιαμέσο, ανάμεσα στους 12 και 16 πόντους.

Όσο μεγαλύτερο είναι το πέος σε κατάσταση χάλασης, τόσο μικρότερη θα είναι η διαφορά ανάμεσα στη χάλαση και τη στύση. Αντίθετα, ένα πέος που φαίνεται μικρό σε χάλαση, μπορεί να φανεί πελώριο σε στύση και αντίστροφα. Ας μην επιχειρούμε λοιπόν να κρίνουμε έναν άνδρα από την εικόνα που έχουν τα γεννητικά του όργανα σε κατάσταση χάλασης. Τα συμπεράσματα κινδυνεύουν να είναι τελείως λανθασμένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας αριθμός ανδρών προβληματίζεται όχι για το μήκος, αλλά για τη διάμετρο του πέους.

Οι ανησυχίες για το μέγεθος του πέους είναι πολλές φορές τόσο βαθιά ριζωμένες στη σκέψη του άνδρα, που ακόμα και το πιο κατατοπιστικό και λεπτομερές άρθρο δεν μπορεί να τις διώξει. Κι ό,τι να λένε οι ειδικοί, θα υπάρχουν πάντα πολλοί άνδρες που μετρούν και ξαναμετρούν το μήκος του πέους τους και δεν το βρίσκουν ικανοποιητικό.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X