Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Ποιες εξετάσεις να κάνω καθώς δεν χάνω με καμία δίαιτα βάρος;
Ποιες εξετάσεις να κάνω καθώς δεν χάνω με καμία δίαιτα βάρος; thumbnail

Αλκμήνη, 17 ετών

Ποιες εξετάσεις να κάνω καθώς δεν χάνω με καμία δίαιτα βάρος;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας είμαι 17 χρονών, 1,72 ύψος και 72 κιλά. Θέλω να πάω στα 60 κιλά και έχω κάνει άπειρες δίαιτες με μηδαμινά σχεδόν αποτελέσματα. Κάνω σκληρή άσκηση, σχεδόν κάθε μέρα τακτική γυμναστική αλλά και πάλι τίποτα σε σχέση με τα αποτελέσματα. Δεν ξέρω τι φταίει. Προβλήματα υγείας δεν έχω. Τι μπορώ να κάνω;


Στο ερώτημά απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Κλινικός Διαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΑΠΑΝΤΗΣΗ


Γεια σας,
Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε με μια σειρά από δίαιτες που υπόσχονται θαύματα αφού βλέπετε ότι δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πιο σωστό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ενδοκρινολόγο, να συζητήσετε αυτή την αδυναμία απώλειας βάρους και εκείνος/η θα σας υποδείξει τις κατάλληλες εξετάσεις για να εντοπίσετε εάν υφίσταται κάτι παθολογικό που χρήζει αντιμετώπισης. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κα αν προκύψει, ο ενδοκρινολόγος θα σας βρει την καλύτερη λύση, και σε συνεργασία με πεπειραμένο διαιτολόγο θα καταφέρετε να επιτύχετε το βέλτιστο για εσάς βάρος. Εάν έχετε ήδη ελέγξει πιθανά ενδοκρινολογικά αίτια, η μέτρηση του μεταβολισμού ηρεμίας είναι το επόμενο βήμα. Αυτή είναι μία εξέταση που εντοπίζει πόσες θερμίδες καταναλώνει ο οργανισμός σας για να επιτελέσει τις βασικές του λειτουργίες και έτσι μπορεί ο διαιτολόγος να καθορίσει με μηδαμινό περιθώριο λάθους ποιο διατροφικό σχήμα να σας προτείνει.


 


Καλή επιτυχία,


 


Εκάβη Γεωργουσοπούλου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X