Μοναδική μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">250γρ. πένες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)</li>
<li class="ingredient">1 φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές</li>
<li class="ingredient">5 ντοματίνια, κομμένα στα 2</li>
<li class="ingredient">2 σκελίδες σκόρδο και 1 επιπλέον</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li class="ingredient">χυμό από ½ λεμόνι</li>
<li class="ingredient">1 κομματάκι τζίντζερ φρέσκο</li>
<li class="ingredient">½ φλιτζάνι ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">1-2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Ρίχνετε στο μούλτι τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη σάλτσα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το πιπέρι, το αλάτι και τη 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το κοτόπουλο. Αφού το σκόρδο βγάλει τα αρώματά του, το βγάζετε από το τηγάνι.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Ρίχνετε τις πένες, ανακατεύετε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα