Κώστας Μουρίκης: «Μπορούμε την υπέρβαση»

Η Εθνική μας ομάδα ανδρών υδατοσφαίρισης ηττήθηκε στην Ουγγαρία, με 12-11 για την 6η αγωνιστική του Α’ ομίλου στο Γουόρλντ Λιγκ, μένοντας εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, καθώς τερμάτισε δεύτερη με 12 βαθμούς, έξι λιγότερους από τη χθεσινή της αντίπαλο. Παρά τον αποκλεισμό, η ελληνική ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία, όντας ανταγωνιστική απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, παλεύοντας ως το τέλος το παιχνίδι.

Ο Κώστας Μουρίκης σημείωσε τρία γκολ για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου και ο διεθνής φουνταριστός μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τη χθεσινή αναμέτρηση: «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο θέλαμε. Είχαμε καλή παρουσία, καθώς καταφέραμε να βρεθούμε κοντά στο σκορ, σ΄ ένα κρίσιμο σημείο. Παρόλα αυτά, όταν παίζεις με τέτοιο αντίπαλο, πρέπει να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε σωστά τον παίκτη παραπάνω, υπήρχαν κάποιες στιγμές αδράνειας στην άμυνα, ενώ δεν είχαμε καλή επιθετική παρουσία στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Επιπλέον, όταν παίζεις με μια ομάδα του βεληνεκούς της Ουγγαρίας, στόχος είναι να κρατηθεί στο χαμηλότερο δυνατόν σκορ. Βρεθήκαμε να κυνηγάμε από νωρίς το παιχνίδι και αυτό δε μας βοήθησε».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα αυτής της ομάδας, ο Κώστας Μουρίκης σχολίασε: «Θέλαμε την πρόκριση στο Σούπερ Φάιναλ του Γουόρλντ Λιγκ, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μερικά δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας, ενόψει των διοργανώσεων που έπονται. Από τη στιγμή που δεν ήρθε επικεντρωνόμαστε στο βασικό μας στόχο, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, εκεί που θα επιδιώξουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να είμαστε ανταγωνιστικοί, με φόντο και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Στην ομάδα υπάρχουν ισάξιοι παίκτες, ταλέντο και ο προπονητής έχει πάντοτε πολλές επιλογές. Η ομάδα αυτή μπορεί να κάνει την υπέρβαση».

Σχετικά άρθρα