Το… παραμύθι έχει «δράκους» (video)

Η συγκλονιστική Πόρτο διάβασε το παιχνίδι της Μπάγερν και «χτύπησε» στις αδυναμίες και τις απουσίες της, παίρνοντας σπουδαία νίκη με 3-1 που της δίνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Μόναχο.
Με άγνοια κινδύνου και με πίεση ψηλά η Πόρτο τρόμαξε την Μπάγερν και στα πρώτα 10 λεπτά είχε μαζί της το 2-0! Μόλις στο 2′ ο Τζάκσον Μαρτίνες πίεσε, κέρδισε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Νόιερ για να δείξει ο διαιτητής την άσπρη βούλα. Ο Κουαρέσμα έδωσε γρήγορο προβάδισμα στους “δράκους” με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι!Η άμυνα της Μπάγερν δεν πατούσε καλά, κάτι που αντιλήφθηκαν πολύ νωρίς οι Πορτογάλοι που πίεσαν ψηλά και ανταμοίφθηκαν και με δεύτερο γκολ. Ο Κουαρέσμα πήρε την μπάλα από τον Ντάντε και προχώρησε στην περιοχή για να πλασάρει υποδειγματικά τον Νόιερ! Οι Πορτογάλοι με περίσσεια ευκολία έφταναν στο 2-0, αλλά η αντίδραση των Γερμανών ήταν αναμενόμενη. Σε μια φάση που η άμυνα της Πόρτο κόλλησε από το γύρισμα του Μπόατενγκ και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Τιάγκο Αλκάνταρα για να σκοράρει (28′) Οι δράκοι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και τρίτο γκολ όταν η μπάλα …ζωντάνεψε στα χέρια του Νόιερ, αλλά το δοκάρι έσωσε τον Γερμανό τερματοφύλακα (35′).    
Η Πόρτο είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι των Βαυαρών με ξεκάθαρη πρόθεση να χτυπήσει στις αδυναμίες τους. Το γκολ του Τζάκσον Μαρτίνες (6ο στα 7 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ) έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον για τη ρεβάνς και παράλληλα μία τεράστια νίκη στους “δράκους” (3-1), credit μίας αξιομνημόνευτης εμφάνισης, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στη Γερμανία.
Η αποφασιστικότητα της Πόρτο επιβραβεύτηκε και στο κλείσιμο του ματς, όταν και χρειάστηκε να αμυνθεί για να κρατήσει το πολύτιμο 3-1. Δεν κατάφερε η Μπάγερν να φτιάξει τη μεγάλη φάση που θα της έδινε το 3-2 (και αντικειμενικά δεν το άξιζε κιόλας) και πλέον τρέχει για να προλάβει την πρόκριση στο δεύτερο ματς. 

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Όλιβερ Τόρες (75′ Ρούμπεν Νέβες), Κουαρέσμα (84′ Εβάντρο), Μπραχιμί (80′ Ερνάνι), Τζάκσον Μαρτίνες.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο (74′ Μπάντστουμπερ), Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόμας Μίλερ, Γκέτσε (56′ Ρόντε), Λεβαντόβσκι.
Σκόρερς: 3′ πέν. και 10′ Κουαρέσμα, 65′ Τζάκσον Μαρτίνες / 28′ Τιάγκο Αλκάνταρα
Γήπεδο: “Ντραγκάο”, Πόρτο
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Σχετικά άρθρα