Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η Ευρώπη δίνει ψίχουλα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών λένε οι λιμενικοί
Η Ευρώπη δίνει ψίχουλα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών λένε οι λιμενικοί thumbnail

Η Ευρώπη δίνει ψίχουλα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών λένε οι λιμενικοί

Για το θεαθήναι είναι η στήριξη από την Frontex σύμφωνα με συνδικαλιστές του Λιμενικού καθώς όπως επισημαίνουν είναι επαναπαυμένοι στη συνθήκη του Δουβλίνου που υπαγορεύει την παραμονή των μεταναστών στην πρώτη χώρα εισδοχής.
Η «βοήθεια» τους περιορίζεται σε ένα σκάφος στο Αιγαίο, ένα κλειστό φορτηγό στα χερσαία σύνορα και ένα Ιταλικό αεροσκάφος στη Δυτική Ελλάδα.
Ενδεικτικά αναφέρουν ότι στην Κοινή Επιχείρηση «Τρίτων» στην Κεντρική Μεσόγειο το κονδύλι έφτασε τα 4.000.000 ευρώ ανά μήνα, εν αντιθέσει με την επιχείρηση «Ποσειδών» στην Ανατολική Μεσόγειο που είναι 600.000 ευρώ, όταν μάλιστα στην περιοχή της Ελλάδας οι μεταναστευτικές ροές είναι κατά 35% υψηλότερες από την Κεντρική Μεσόγειο.


Ακόμη όμως και αυτά τα χρήματα δεν δίνονται στις μικτές επιχειρήσεις, αλλά για τα έξοδα κίνησης του προσωπικού της Frontex. Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους και η οικονομική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων είναι ελάχιστη και αγγίζει μόλις το 1/5 των όσων διατίθενται από την Ελλάδα για τη διαχείριση του προβλήματος.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Γιώργος Δριβάκος τονίζει από την πλευρά του στο koutipandoras.gr πως: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συνάδελφοι δεν επαρκούν και καλούνται να αυτοσχεδιάσουν. Η ΕΕ σίγουρα θα μπορούσε να κάνει περισσότερα»
Αξίζει να τονίσουμε ότι το πρώτο 3μηνο του 2015 υπήρξε τριπλασιασμός των μεταναστευτικών ροών σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι ενώ διασώθηκαν από λιμενικούς, 4.000 περισσότεροι μετανάστες από πέρυσι σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης.


koutipandoras.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X