Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Bollywood στον Ταύρο – Οι Σιχ της Αθήνας γιόρτασαν τη δική τους Πρωτοχρονιά [εικόνες]
Bollywood στον Ταύρο - Οι Σιχ της Αθήνας γιόρτασαν τη δική τους Πρωτοχρονιά  [εικόνες]   thumbnail

Bollywood στον Ταύρο – Οι Σιχ της Αθήνας γιόρτασαν τη δική τους Πρωτοχρονιά [εικόνες]

Το Μεγάλο Σάββατο, ημέρα που οι περισσότεροι ετοιμάζονταν να γιορτάσουν την Ανάσταση, σε μια γωνιά της Αθήνας δινόταν μια άλλη θρησκευτική γιορτή.


Εκατοντάδες Ινδοί και Πακιστανοί που ζουν στην Αθήνα συμμετείχαν και φέτος στο Βαϊσάκχι, την θρησκευτική γιορτή στην οποία γιορτάζουν το νέο έτος αλλά και την επέτειο της επίσημης έναρξης, οργανωμένα, της θρησκείας των Σιχ, στις 14 Απριλίου 1699.


Η περιφορά και η τελετή έγινε για άλλη μία χρονιά στον Ταύρο στις 11 Απριλίου 2015. Μια γιορτή με εικόνες που έμποιαζαν βγαλμένες από ντοκιμαντέρ.


Oι σιχ πιστεύουν ότι ο Θεός είναι ένας και ότι όλες οι θρησκείες ανεξάρτητα με το όνομα που δίνει η κάθε μία στον Θεό της, μιλάνε τελικά για τον ίδιο Ένα Θεό. Πολλοί τους μπερδεύουν με τους μουσουλμάνους, με τους οποίους δεν έχουν κανένα κοινό σημείο εκτός από το γεγονός ότι προσεύχονται στο πάτωμα χωρίς παπούτσια. Επίσης οι σιχ προστατεύουν την καρδιά τους από τον φόβο και την κακία, είναι πιστοί στον σύντροφό τους, είναι vegetarian και κάθε Κυριακή κάνουν την λειτουργία τους σε μια πρώην αποθήκη στην Πειραιώς. Τόσο κοντά μας.
axortagos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X