Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά!
Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά! thumbnail

Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά!

Υλικά



  • 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο μπλέντερ

  • 2 φύλλα ζελατίνης

  • 180γρ. σοκολάτα άγλυκη

  • 2 κουτ. σούπας κακάο

  • 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ

  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο

  • ¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι

  • 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι

  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι

  • 420γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

  • ξύσμα σοκολάτας και 1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα και τη λευκή εξωτερική μεμβράνη, σε μικρούς κύβους


Διαδικασία



Βήμα 1


Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.


Βήμα 2


Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, μαζί με το κακάο, τον καφέ, το βούτυρο, το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το ρούμι και το σιρόπι αγαύης ή το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.


Βήμα 3


Στραγγίζετε τις ζελατίνες και τις λιώνετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας. Προσθέτετε το αβοκάντο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.


Βήμα 4


Τέλος προσθέτετε σιγά – σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


Βήμα 5


Μοιράζετε την μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει. Διακοσμείτε με τα φιλετάκια του πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.


 


 


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X