Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Μια διαφορετική σαλάτα με… ρεβίθια και ψητά παντζάρια!
Μια διαφορετική σαλάτα με... ρεβίθια και ψητά παντζάρια! thumbnail

Μια διαφορετική σαλάτα με… ρεβίθια και ψητά παντζάρια!

Υλικά



  • Για τη σαλάτα

  • 5 παντζάρια μέτρια

  • 4 κρεμμύδια, ολόκληρα με τη φλούδα

  • 200γρ. ρεβίθια

  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • μερικές κουτ. σούπας ξινομυζήθρα (προαιρετικά)

  • Για τη σος

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 4 κουτ. γλυκού ξίδι

  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι

  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

  • 1 σκελίδα σκόρδο μικρή


Διαδικασία



Βήμα 1


Μουλιάζετε 1 νύχτα τα ρεβίθια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.


Βήμα 2


Τυλίγετε το κάθε παντζάρι και κάθε κρεμμύδι ακαθάριστα σε αλουμινόχαρτο, αφού τα αλατίσετε. Τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στους 180˚C γύρω στα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.


Βήμα 3


Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβετε σε μπολ. Προσθέτετε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.


Βήμα 4


Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε απαλά, πασπαλίζετε με την ξινομυζήθρα και σερβίρετε.



Σημείωση: Αν νηστεύετε μπορείτε να παραλείψετε την ξινομυζήθρα.


 


 


 


http://www.olivemagazine.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X