Αρχική / More / Αθλητικά / Η δήλωση Τσίπρα στο Reuters
Η δήλωση Τσίπρα στο Reuters thumbnail

Η δήλωση Τσίπρα στο Reuters

Ο πρωθυπουργός σε δήλωση του στο Reuters αναφέρεται στην πορεία των διαπραγματεύσεων και τονίζει τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης οι οποίες είναι και τα «αγκάθια» με τους εταίρους προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

«Παραμένουν, βεβαίως, τέσσερα σημεία διαφωνίας στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, στο ασφαλιστικό, στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν πρόκειται εδώ για αδυναμία τεχνικής προσέγγισης αλλά για πολιτική διαφωνία, που, όμως, όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων στο βαθμό που αναγνώριζαν και εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι ο συμβιβασμός που επιδιώκουμε θα σέβεται τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

Παράλληλα καλεί τους ευρωπαίους εταίρους να μην υποκύψουν στις ακραίες φωνές .

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων και του Διαφωτισμού δεν θα υποκύψει σε ακραίες φωνές κάποιων, δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού, αλλά το δρόμο της γεφύρωσης των διαφορών, το δρόμο της σταθερότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, πάνω από όλα στη δημοκρατία, προς όφελος του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος»

Στόχος της κυβέρνησης σημειώνει ο πρωθυπουργός στο Reuters είναι να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός. Επίσης υποστηρίζει ότι είναι αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης μέχρι το τέλος του μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X